Vytisknout tuto stránku

Doro vstupuje na český trh s mobily pro seniory, mj. s Liberto 820 mini

Vedle tohoto chytrého telefonu s Androidem budou ke koupi další tři telefony v klasickém provedení z toho jeden vyklápěcí, tedy tzv. véčko.  DOPLNĚNO 

Foto: Doro

 

Z průzkumu společnosti Senior Strategic vyplynulo, že 82 % seniorů, tj. osob nad 65 let, má problémy se zrakem, 29 % se sluchem a 42 % nedokáže telefon pevně uchopit nebo s ním manipulovat. Řešení telefonů pro seniory tak musí být navrženo s ohledem na optimální obsluhu pro jakéhokoliv uživatele, a to včetně těch se zdravotní indispozicí.

Doro Liberto 820 Mini s displejem s úhlopříčkou 10,2 cm (4ʺ) a rozlišením 480 x 800 bodů je nabízený v bílé a černé barvě a využívá upravený operační systém Android 4.2, který na domovské obrazovce (viz foto) zobrazuje tři nejdůležitější kontakty s fotografií a rozměrné ikony volání, SMS zpráv a fotografování. 

Další dva telefony – Doro Primo 215 a Doro Primo 365 – jsou klasických tvarů s dobíjecími stojánky v základu přičemž první bude k dispozici ve dvou a druhý ve třech barvách. Posledním uvedeným telefonem je „véčko“ Doro Primo 413, které bude ke koupi dokonce v šesti barvách 

 

DOPLNĚNO: Doro Liberto 820 Mini a seniorské funkce

Chytrý telefon s upraveným Androidem 4.2 je vybaven HD zvukem s podporou naslouchátek. Telefon má fyzické klávesy pro základní ovládání, tlačítko SOS pro přivolání okamžité pomoci a dobíjecí stojánek, který je možné používat i jako digitální fotorámeček a také pro zajištění při přehrávání videa.

Telefon je rovněž vybaven aplikací pro správu, tzv. My Doro Manager. Ten dovoluje na dálku do mobilu posílat fotografie a videa a také nabízet pomoc, a to i bez součinnosti majitele.

 

 

 

Číst 4178 krát Naposledy změněno pátek, 27 březen 2015 10:27