Vytisknout tuto stránku

Ericsson ConsumerLab: sdílení informací je plné paradoxů!

Poslední studie s názvem „Sdílení informací“ poukazuje na vzestup vlivu spotřebitele a také na to, že jeden ze dvou uživatelů mobilu vidí ochranu osobních informací jako stěžejní téma pro politickou agendu. 

Foto: Sony

„Paradoxní je, že ačkoliv vyžadujeme, aby každý, kdo se o nás na internetu zmiňuje, měl naše svolení, sami tuto možnost ostatním nedáváme“, říká se ve zprávě. Navíc 20 % uživatelů chytrých mobilů přiznává, že pravidelně sdílí fotografie nebo video někoho, koho vůbec nezná.

Přes 70 % pravidelně sdílí osobní fotografie, 69 % uživatelů chytrých telefonů si prohlíží a sdílí mnohem více osobního obsahu než před dvěma lety a 53 % se domnívá, že mají kontrolu nad informacemi, které sdílí.

Zajímavé je i to, že 37 % dotazovaných věří, že on-line sdílení informací o korupčním jednání určité organizace má mnohem větší vliv než její nahlášení na policii.
Nejnovější studie Ericsson ConsumerLab vychází z průzkumu probíhajícího mezi 5.000 uživateli chytrých telefonů ve věku mezi 15 a 69 lety z celého světa.

 

Číst 3794 krát Naposledy změněno středa, 23 září 2015 12:47