sobota 27 duben 2024
Text Size

Průzkum CZC mezi zákazníky: polovina si zakoupila televizor v posledních 3 letech

Průzkum se zaměřil na následující otázky: „Jak staré televizory jsou aktuálně v českých domácnostech?“, „Jak často Češi televizor obměňují?“, „Co je nejčastějším důvodem k pořízení nové televize?“ (perexové foto) a „Kde končí původní modely, které nahrazujeme?“ Grafika: CZC

Televizor je součástí naprosté většiny českých domácností a jen méně než 8 % z nich ho dnes nemá. Říká to průzkum obchodu CZC mezi jeho 1.100 zákazníky.

ČTĚTE TAKÉ:

Výsledky průzkumu v několika oblastech vidíte v úvodu a níže. Zaslaná tisková zpráva CZC rovněž hovoří o tom, že řada lidí nakupovala v reakci na výrazné snížení cen televizorů s většími úhlopříčkami, na atraktivní akční nabídky a i na to, že chtěli odstranit, cituji, „…dosud často hojně používanou nekomfortní kombinaci staršího televizoru a externího DVB-T2 boxu“.

„Stále je tady (´ještě´) skoro třetina lidí, kteří využívají doma dva televizory a nejnovější pořizovali před více než 5 lety…“ komentuje výsledky průzkumu Vladimír Vyhnal, produktový manažer kategorie televizorů ve společnosti CZC.

Jak často obměňujete televizor?

 

Zhruba 24 % obyvatel pořizuje nový televizor proto, že se jejich stávající rozbil, starý model likviduje celých 37 % oslovených avšak dalším 9procentům jednoduše původní přístroj leží doma nevyužitý. Bohužel je tu také skoro čtvrtina z těch, kteří televizor likvidují nezajišťuje likvidaci ekologickou.

Zajímavé také je, že polovina vysloužilých televizorů „žije dál“, jen změní své místo: 6 % uživatelů vysloužilý televizor prodá, 27 % z nich ho přesouvá do jiné místnosti nebo na chatu a 21 % ho daruje rodičům nebo někomu jinému.

Kdy jste si naposledy pořídili televizor?
Číst 176 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.