neděle 28 duben 2024
Text Size

Star Wars Ahsoka: Výborné, až na fatální omyl. Nebo ne?

Něco málo filmových dloubnutí: „Mělas poslechnout svou mistrini…“ Tak to je něco, jako „hostka“ a čeština není na tyhle hovadiny (už nemám slov…) uzpůsobena. V jinak výborném dabingu Ahsoky je to až rušivé, což je decentní vyjádření. Ale já jsem velmi decentní člověk…

A také to ničí celkový dojem i když ten ničí už to, že Thrawn nikdy nebyl v jiné galaxii a autoři zjevně neznají knihy. Nebo se snaží napsat nějakou novou i když ani to by v tomto případě do kontextu nesedělo a stačí si vzpomenout třeba na úvodní nápis Hvězdných válek.

Až na tohle by Ahsoka výborně propojovala dvě dosud nespojené části Star Wars i když „hlavové ocasy“ působí někdy trochu zvláštně. Ostatně mohla by se tím trochu posunout ze žánru fantasy směrem ke sci-fi.

V jedné galaxii Síla, v druhé (naší) Nic…

Škoda.

Velká škoda!

À propos: Thrawn byl císařem poslán do tzv. Neznámých oblastí (jsme však stále v té samé galaxii). Císař totiž nikdy neměl nelidské cizince rád a je s podivem, že se Thrawn vypracoval až na velkoadmirála. Jak to dokázal, zatím objasněno nebylo.

Mimochodem do jiné galaxie ve Star Wars putovala až tzv. Mezigalaktická výprava poněkud šíleného mistra Joruse C’baotha vyslaná pár let před Klonovými válkami. Ta byla, ztroskotaná, „nalezena“ v knize „Pouť pozůstalého“, ale to už se blížíme k Yuuzhan Vongům. A ty z filmů a seriálů (možná zatím) neznáme.

Nicméně základní problém Hvězdných válek, a teď mám na mysli ten skutečný, je jiný. Jmenuje se Řád. Ale protože Vesmíru vládne rovnováha, musí nastoupit…

Yuuzhan Vongové.

P. S.: Za mě je to tak trochu završení celé ságy. Mluvím teď samozřejmě o té knižní, protože u filmovo-seriálové toho máme před sebou spoustu.

 

Číst 591 krát Naposledy změněno pátek, 22 září 2023 09:58

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.