Vytisknout tuto stránku

Samsung Gear 2 a Gear 2 neo: Nová generace hodinek

Podle výrobce mají nabízet bezkonkurenční svobodu a styl a také lepší propojitelnost, větší možností přizpůsobení a snazší ovládání.  

Foto: Samsung

 

Změn je – oproti předchozímu modelu – hned několik. Předně využívají platformu Tizen a v době uvedení (duben 2014) by měly být kompatibilní s více než desítkou chytrých telefonů Samsung Galaxy.

Lehčí je nyní i konstrukce a změněna byla i povrchová úprava. Fotoaparát s rozlišením 2 mil. pixelů je u Gear 2 nově umístěn nikoli na řemínku, nýbrž v hlavní části a zmiňované řemínky dostaly nové barevné varianty. V případě Gear 2 (foto vpravo) je to černá, zlatá a oranžová, v případě Gear 2 neo černá, šedá a oranžová. 

A co s digihodinkami můžete dělat? Přijmout nebo ztišit příchozí hovory a textové zprávy, nastavit si různé způsoby upozornění, pozadí domovské obrazovky, vzhled hodin a také používané písmo.

Mezi novou výbavu patří infračervené rozhraní dovolující ovládat například televizor (k dispozici je aplikace WatchON Remote), vestavěn je také hudební přehrávač s možností připojení Bluetooth sluchátek a jakýsi fitness trenér dovolující například sledovat tepovou frekvenci. 

 

Povšimněte si čistých tvarů Gear 2 neo.

 

Gear 2 neo a - poslední dva modely zprava - Gear 2.

 

 

Příjemnou vlastností je také odolnost vůči prachu a vodě IP67. 

A čím se od sebe dva zmiňované modely liší? O tom tisková zpráva mlčí a vcelku nic nenaznačí ani minimální rozdíly v rozměrech a hmotnosti.

  • Gear 2: 37 x 58 x 10 mm, 70 g
  • Gear 2 neo: 38 x 59 x 10 mm, 60 g

Například vnitřní paměť (512 MB RAM a 4 GB  na flash disku) je stejná a nejinak je tomu i u dvoujádrového procesoru (1,0 GHz) a použitého displeje s úhlopříčkou 4,1 cm, tj. 1,6ʺ, typu Super AMOLED s rozlišením 320 x 320 bodů. 

Neudán byl  ovšem u modelu neo fotoaparát, takže zřejmě půjde o něj  – pokud opomineme drobnosti v designu.

U Gear 2 jde o rozlišení Full HD s automatickým ostřením.

 

Více se má objevit na oficiálních stránkách zde (externí odkaz se otevírá do nového okna).

 

Číst 5755 krát Naposledy změněno sobota, 31 leden 2015 18:07