neděle 28 duben 2024
Text Size

Sage Barista Touch Impress SES881BSS4: extra rychlý náběh, osm „uložených káv“

Novinka, která má přijít na český trh v září má nabídnout stejný systém pěchování kávy jako na digirevue testované výtečné espreso Sage Barista Express Impress. Foto: Sage Appliances

V tomto případě řadu tlačítek nahrazuje barevný dotykový displej, pro pěchování kávy pákou je udáván ekvivalent 10kg s koncovým pootočení pěchovadla, tlak je 9 barů (všechny údaje vycházejí z oficiální britské stránky Sage Appliances). K dispozici je 30 stupňů mletí, pro doplnění kávy mlékem jsou tu režimy upravující čas vstřikování vzduchu a teplotu mezi 40 a 75ºC (podle druhu mléka, včetně sójového a ovesného).

K TÉMATU:

Tím asi nejstěžejnějším má být nový systém ohřevu, který má, podle výrobce, cituji: „…dosáhnou optimální extrakční teploty za 3 sekundy“.

Sage SES881BSS4, jak je kávovar také označen, dovoluje uložit nastavení pro až osm různých variant nápoje, která následně mají jít vyvolat na jeden dotyk. Prvotní nastavení provedete buď klasickou cestou nebo přes bezplatně stažitelnou aplikaci pro Android či iOS.

Nerezové espreso má rozměry těla asi 417 x 343 x 358 mm (švh) a v ceně dostanete obvyklou výbavu, včetně nerezové nádoby na mléko a zarovnávače namleté kávy v páce. Česká cena není ještě známa, ta přepočítaná (prodává se už mj. ve Velké Británii) vychází na zhruba 34.000 Kč.

 

Číst 745 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.