neděle 28 duben 2024
Text Size

Sledovací přívěsek Samsung SmartTag2: chytřejší, odolnější a s delší výdrží

Další generace tzv. smart přívěsků, která právě přichází i na náš trh, má mít vylepšené vlastnosti, delší výdrž baterie, robustní oko a černé a bílé provedení. Foto: Samsung

Prodloužení výdrže baterie má mít na svědomí zbrusu nový úsporný režim do které se můžete přepnout na místo tzv. běžného režimu. To se hodí především pro ty, kteří přívěsek používají k neustálému monitorování vybraných předmětů, protože napájení vydrží déle a funkce se nemění. V tomto novém režimu má Galaxy SmartTag2 fungovat až 700 dnů, tedy ve srovnání s předchozí generací více než dvojnásobně dlouho, výdrž tzv. běžného režimu se prodloužila na 500 dnů. Přívěsek také disponuje novým režim „venčení“, díky němuž se do aplikace zaznamenávají vaše oblíbené trasy.

ČTĚTE TAKÉ:

Další novinkou Galaxy SmartTag2 je navádění k přívěsku zobrazením zbývající vzdálenosti a režim je dostupný na všech telefonech řady Galaxy s podporou technologie UWB (Ultra Wide Band – bezdrátová technologie s nízkou spotřebou určená pro širokopásmovou komunikaci krátkého dosahu).

Vylepšení se dočkala i samotná aplikace SmartThings Find a mapa se nyní zobrazí na celé ploše displeje, intuitivnější má být také uživatelské rozhraní. Při výměně telefonu se prý pak stačí připojit k účtu u Samsungu a vše se automaticky synchronizuje.

Ochranu soukromí zajišťuje u Samsung Galaxy SmartTag2 šifrování dat, další vrstvu zabezpečení přidává systém Samsung Knox. Režim ztráty pak zajistí likvidaci veškerých kontaktních údajů o majiteli. Zajímavou funkcí je upozornění na neznámé přívěsky znamenající, že vás přes ně někdo sleduje a k dispozici je rovněž upozornění, pokud se věc, zvíře, apod. opatřené přívěskem dostane příliš daleko od základny SmartThings Station.

Jak vidíte ze snímků, přívěsek má robustní kovové oko, o odolnosti proti prachu a vodě svědčí standard IP67 (co to je), před tím šlo o jednodušší IP53. Připojení se odehrává přes Bluetooth LE (Low Energy), zmiňovanou technologii UWB a k dispozici má být rovněž vyhledávání pomocí rozšířené reality (AR), takže jakmile si na telefonu Samsung Galaxy zapnete fotoaparát, aplikace vás prý navádí – v reálném prostředí – přímo k cíli. Maximální dosah Bluetooth byl prodloužen na 120 metrů.

Za SmartTag, nebo také Galaxy SmartTag, zaplatíte 999 Kč k mání má být i výhodné balení čtyři kusů za 3.199 Kč.

 

Číst 724 krát Naposledy změněno čtvrtek, 05 říjen 2023 21:07

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.