sobota 27 duben 2024
Text Size

Veletrh CES 2024 a Sony: mottem je „Podpora kreativity prostřednictvím technologií“

AKTUALIZOVÁNO: Tomu odpovídá i zaměření vystavovaných věcí, resp. celé zaslané tiskové zprávy s tím, že Sony jasně říká, že budoucností tvorby obsahu je virtuální produkce. Nic jiného, ale ve zprávě nebylo… Foto: Sony

AKTUALIZOVÁNO, 11:00 hod.: Agentura Bisonrose, zastupující Sony nám sdělila, že výrobce nové produkty z oblasti TV a audia na veletrhu CES nepředstavuje.

 

Snad jen to, tu je představena nejnovější řada PlayStation 5, včetně nové konzole v menším provedení, ovladače PlayStation Portal, bezdrátových sluchátek Pulse Explore či kolekce stylových kovových krytů na PS5 Deep Earth a bezdrátové ovladače DualSense. Společně s fotbalovým klubem Manchester City pak Sony provádí testování konceptu, jehož cílem je poskytovat nové služby, které vytvoří globální on-line komunitu fanoušků a k vidění má být i nový koncept bezpečnosti osádky automobilů. Systém sleduje celý prostor kolem vozidla a umožňuje řidiči včas reagovat. Na stánku se pak mohou návštěvníci seznámit s různými snímacími technologiemi Sony, které zmiňované koncepty pomáhají realizovat.

ČTĚTE TAKÉ:

Společnost rovněž oznámila, že informační panely viditelné na stánku jsou vyrobeny z nového „Original Blended Material“ vyvinutého společností Sony, který je založen na bambusu, cukrové třtině a recyklovaném papíru s ověřeným původem.

A další novinky?

Sony Torchlight: vytváření digitálních scén ve virtuálním prostředí ještě před hlavním natáčením za pomoci (mimo jiné) digitální filmové kamery Sony Venice.

Někdy v průběhu roku 2024 má být také ke koupi systém pro tvorbu prostorového obsahu zahrnující náhlavní displej Sony XR (OLED, 4K) a dvojici ovladačů pro interakci s objekty ve 3D. Firma momentálně exkluzivně spolupracuje se společností Siemens zaměřenou na průmyslové návrhy s využitím softwaru Siemens Xcelerator. Později by se měly přidat další firmy.

Zařízení je postaveno na platformě Snapdragon XR2+ Gen 2 a spolupracuje i s mobilním systémem pro snímání pohybu a aplikací pro telefony dovolující sledování pohybu celého těla pomocí patentovaných technologií Sony.

V zaslaném tiskovém materiálu nebylo ani řeči typicky o televizorech či audio technice, najít se (snad zatím) nic nepovedlo ani na stránkách veletrhu CES.

 

Číst 379 krát Naposledy změněno středa, 10 leden 2024 10:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.