sobota 27 duben 2024
Text Size

Samsung s vojenskou certifikací: mobil Galaxy XCover 7 a tablet Galaxy Tab Active 5

Nové extra odolné modely má ocenit každý, kdo potřebuje univerzální a podle výrobce, cituji, i „…prakticky nezničitelné zařízení“. Foto: Samsung

Čím se, vedle odolnosti, chlubí? Údajně špičkovou propojitelností, vylepšeným výkonem procesoru a větší paměti. XCover 7 pak má mít „mimořádně povedený zadní fotoaparát“, tablet Tab Active 5 zase výměnitelnou baterii a režim zvaný No Battery pro provoz na napáječi.

ČTĚTE TAKÉ:

Krytí IP, tedy stupeň odolnosti proti prachu a vodě, je vyjádřen certifikací IP68, což podle normy znamená úplnou odolnost proti vniknutí prachu a také odolnost při nepřetržitém potopení do hloubky až 5 m po dobu až jedné hodiny (sladká voda). Vedle toho výrobce hovoří o splnění vojenského MIL-STD-810H, což je standardizovaný typ testů armády USA. Testování probíhá ve specifických podmínkách, jako jsou vysoká nadmořská výška, vlhkost, ponoření, slaná mlha, prach, vibrace, pád, apod. Samsung také hovoří o tom, cituji, že podle „…interních laboratorních testů Galaxy XCover7 vydrží pád z výšky až 1,5 m na ocelový povrch, Galaxy Tab Active5 vydrží pád z výšky až 1,8 m na překližku.“

A když jsme u odolnosti: vše korunuje krycí sklo, kterým je u Galaxy XCover 7 „Corning Gorilla Glass Victus+“ a u Galaxy Tab Active 5 „Corning Gorilla Glass 5“.

Tzv. režim „No Battery“ pak vyžaduje připojení napájecího zdroje s 9V a min. 2,3 A (USB-C, USB PD 2.0 či vyšší). Režim následně snižuje výkon procesoru, maximální hlasitost, maximální jas, apod., díky čemuž můžete zařízení používat nepřetržitě například v prodejních stáncích, ve vozidlech, na stavbě, atd. a například si vystačit s nižším výkonem či jasem displeje. Obě zařízení lze také dobíjet přes rozhraní POGO.

U obou displejů můžete upravit citlivost na dotyk, takže by měly jít ovládat i v rukavicích. „Citlivost displeje na dotyk umožňuje ovládat přístroj v kožených rukavicích v tloušťce do 2 mm…“ „Přístroj lze používat v mokrém prostředí, ale nikoli při plném ponoření do vody. Pod vodou displej na dotyk nereaguje.“

Displeje mají také zvládnout styk s běžnými čisticími prostředky, jako jsou „kapalný líh, lihový hadřík nebo chlorové bělidlo“.

Samsung Galaxy XCover 7: 8.999 Kč, úhlopříčka 16,8 cm (6,6").

Samsung Galaxy Tab Active 5: od 11.999 Kč, úhlopříčka 20,3 cm (9"), obnovovací frekvence až 120 Hz.

 

Číst 495 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.