středa 1 květen 2024
Text Size

LTE na Slovensku dobudováno

Neuvěřitelně rychlý mobilní internet typu 4G spustil před měsícem Slovak Telekom. Dodala ho švédská společnost Ericsson a jde o vůbec první síť LTE s celoslovenským pokrytím.

 

Zatímco u nás se o LTE, tedy mobilním internetu čtvrté generace, stále diskutuje a hlavně stále testuje, na Slovensku už mají celostátní síť spuštěnu a dokonce i dobudovánu. Pracuje v pásmu 1 800 MHz, nabízí maximální teoretickou rychlost 73 Mb/s pro stahování (download) a 23 Mb/s pro nahrávání (upload) a je vybavena funkcí zvanou „circuit-switched fallback“. Ta zajišťuje, že hlasové hovory a textové zprávy probíhající v běžné GSM síti a v dalších sítích typu 2G/3G/3,5G mohou být být přijaty i během připojení do LTE.

O LTE se více dozvíte na Wikipedii zde (česky, odkaz se otevírá do nového okna).

 

Číst 4730 krát Naposledy změněno neděle, 04 květen 2014 20:41

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.