Vytisknout tuto stránku

IFA 2022: TCL přivezla televizor s 249cm, vylepšenou virtuální obrazovku i vlajkovou zvukovou lištu

Známá čínská společnost v Berlíně vystavuje nové televizory s podsvícením Mini LED a novou zvukovou lištu s DTS:X, Dolby Atmos a zadními reproduktory. Foto: TCL Europe

Televizory z TCL XL Collection mají mít úhlopříčky větší než 191 cm (75"), obrazovky LCD (QLED) a konkrétně jde o řady TCL C735, TCL C835 a TCL C935. Rozlišení je většinou Ultra HD (4), u C935 Pro pak 8K, podsvícení plošné typu Mini LED a operačním systémem je sice stále Android TV, ale ten je, z hlediska uživatelského, vymazán neodbouratelnou nadstavbou Google TV, které ovládání vrací kamsi před Android TV 8. Více se o nových televizorech dozvíte na Televizním webu.

K TÉMATU:

 

TCL NXTwear S: odlehčená druhá generace

Přepracované brýle s virtuální obrazovkou uvedené už na letošním CES 2022 nabídnou úhlopříčku 358 cm sledovanou ze vzdálenosti 4 m. Vybaveny jsou dvěma displeji OLED s rozlišením Full HD, poměrem stran 16:9 a poslouží k prohlížení obsahu z telefonu, notebooku nebo tabletu. Podle výrobce si tak snadno uděláte vaše soukromé kino kdekoli budete chtít.

K zařízení se brýle připojují přes USB-C s DP (DisplayPort), mají mj. zabudován gyroskopický a akcelerační senzor a dokáží zpracovat i obsah s HDR10.

TCL v této souvislosti vydalo obsáhlý list kompatibilních zařízení, mezi nimiž jsou například telefony Samsung Galaxy, Motorola Edge, či HTC U11, dále notebooky Apple, HP, Dell a Lenovo a také řada tabletů.

 

Zvuková lišty: nová vlajková loď

Na jaře společnost uvedla druhou generaci technologie Ray-Danz a zabudovala ji do zvukové lišty TCL C935U provedené v systému 5.1.2 s bezdrátovým subwooferem. Nyní ji využila i u vrcholového modelu TCL X937U (foto výše), který už pracuje s audio systémem 7.1.4 a má také zřejmě opět bezdrátové zadní reproduktory a samostatný subwoofer.

Obě lišty vytvářejí, resp. se snaží vytvořit prostorový zvuk typu 5.1, resp. 7.1, jsou kompatibilní s DTS: Play-Fi a mají také dva, resp. čtyři kanály pro systémy Dolby Atmos a DTS:X. Vlajková TCL X937U je pak navíc vybavena i automatickou kalibrací zvuku.

 

Číst 1019 krát Naposledy změněno pondělí, 05 září 2022 10:48