Vytisknout tuto stránku

Polský Goodram slaví 20 let. Paměti vyrábí za rohem ve Slezsku

V současnosti prý jediný evropský výrobce počítačových pamětí sídlí ve Slezsku (ano v tom o které jsme přišli za Marie Terezie) a hlásí překročení dalšího významného milníku. Foto: Goodram

Goodram sídli ve městě Łaziska Górne a zaměřuje se na paměťové moduly, jak počítačové, tak průmyslové či serverové. Produkuje je, vedle dalšího, od roku 2003 a neustále zvyšuje svůj podíl nejen na domácím trhu. Například u DRAM má podíl 35 %, paměťových disků SSD pak 25 %.

K TÉMATU:

Před nedávnem zahájila firma velkou rekonstrukci a rozšiřování výrobních prostor v řádu milionu euro zahrnující i modernizace linky pro výrobu SMT (Surface Mount Technology  – povrchová montáž, více na Wikipedii).

Wilk Elektronik SA založil Goodram v roce 1991. Zpočátku se firma zaměřovala pouze na distribuci paměťových modulů, později otevřela továrnu s vlastní výrobou a následně rozšířila nabídku o flash karty, USB flash disky a také o SSD disky. Své výrobky nabízí pod značkami Goodram a IRDM; ta je zaměřena na hráče, profesionály a nadšence.

 

Číst 465 krát Naposledy změněno neděle, 15 říjen 2023 16:36