úterý 21 květen 2024
Text Size

Western Digital začal prodávat disky WD Red Pro WD240KFGX s kapacitou 24 TB

Pevné disky serverové řady Red jsou navrženy pro vysoký výkon a spolehlivost. Určeny jsou pro NAS s nepřetržitým provozem více uživatelů. Foto: Western Digital

WD Red Pro 24 TB (19.984 Kč) nabízí například snímače vibrací vznikajících při otáčení a také víceosé snímače. Kapacita pevných disků, v rámci řady, dnes začíná na 2 TB a jde na až zmiňovaných a právě uvedených 24 TB.

K TÉMATU:

Tento pevný disk určený pro systémy NAS optimalizované pro nastavení jako součást pole RAID (více na Wikipedii) s neomezeným počtem pozic má velikost vyrovnávací paměti 512 MB, počet otáček 7.200 a přenosovou rychlost až 287 MB/s. Veledůležitý údaj MTBF, tedy střední doba poruchy, je 2,5 mil. hodin, pracovní zatížení (množství uživatelských dat přenesených na pevný disk nebo z něj) je udáno na 550 TB/rok. TCO (celkové náklady na vlastnictví), nebylo oznámeno.

Provedení WD Red Pro WD240KFGX je obvyklé, tedy 3,5", SATA, provozní teplota 0°C až 65°C a poskytována je pětiletá (omezená) záruka.

 

Číst 130 krát Naposledy změněno úterý, 30 duben 2024 17:32

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.