Vytisknout tuto stránku

Toshiba Dynabook Portégé X40-K si zakládá na umělé inteligenci

Na náš trh přicházejí první konfigurace vyspělých notebooků s úhlopříčkou 14" (36 cm, antireflex, Full HD, IPS) spadajících do už dlouhé roky vrcholové řady Portégé. Foto: Dynabook

Největší novinkou má být využití umělé inteligence pro vylepšení obrazu, zvuku i videohovorů, výrobce ale zdůrazňuje také provedení (broušený hliník), odolnost (MIL STD 810H), vysoký výkon, tiché chlazení a úroveň zabezpečení (mj. TPM 2.0). Za pozornost ale také stojí tříletá celoevropská záruka, servis zvaný „Gold On-site“ u zákazníka a to, že klávesnice odolná proti polití nemá, při zaklopení víka, zanechávat stopy na displeji. Víko jde navíc otevřít až do úhlu 180 stupňů, což je vidět na snímku.

ČTĚTE TAKÉ: Notebooky Acer TravelMate B3 – snížené namáhání očí, recyklované materiály i vojenská odolnost

Srdcem notebooků (od 34.290 Kč) s hmotností 1,5 kg a udávanou výdrží až 9 hodin, jsou procesory Intel Core i5/i7 12. generace a o. s. Windows 11 Pro. Vše doplňuje grafika Intel Iris Xe, rozhraní HDMI 2.0, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, USB 3.2, Thunderbolt 4 a také mechanika pro paměťovou kartu MicroSD. Z dalších zajímavostí je tu posuvný kryt webové kamery, slot pro bezpečnostní zámek a volitelná mechanika čtečky čipových karet.

Videohovory má kořenit potlačení nežádoucích zvuků na pozadí, zvýraznění hlasu, korekce osvětlení, zlepšení viditelnosti obličeje, včetně kontur, a možnost například skrýt pozadí.

 

Číst 647 krát Naposledy změněno úterý, 14 únor 2023 17:52