Vytisknout tuto stránku

Sage Food Cycler SWR550 GRY: domácí kompostér pro skoro každý bio odpad, včetně masa

Chcete lépe zužitkovat váš domovní biologický odpad? Australská společnost Sage/Catler uvedla zařízení, které vám v tomto směru pomůže dokonce více, než kompostér venkovní. Foto: Sage

The Food Cycler (12.490 Kč) zpracuje různorodý odpad z potravin a také redukuje jeho objem, a to až o 80 %. Cyklus práce zahrnuje sušení, mletí případně i chlazení (z 2 l vzniká zhruba 0,34 l substrátu) a výsledek můžete dále použít jako hnojivo nebo ho snadněji likvidovat. V podstatě si poradí, v rámci jednoho cyklu, což je zpravidla 4 až 6 hodin, téměř s jakýmkoliv potravinovým odpadem, včetně např. masa, vaječných skořápek, rybích kostí nebo třeba měkkýšů,. Ve vzduchotěsné nádobě je pak možné substrát skladovat po dobu až 1 roku.

ČTĚTE TAKÉ:

Provoz kompostéru má být velmi tichý a s nízkou spotřebou energie. Zápach eliminují dva uhlíkové filtry a celý systém řídí zabudované senzory. Food Cycler nevyžaduje přívod vody nebo nějaké zapojování přívodu vzduchu. Spotřeba energie je udávána na 0,8 kWh/cyklus, příkon je 500 W a rozměry 280 x 360 x 320 mm. Vyjímatelný kbelík na skladování odpadu je vhodný do myčky nádobí.

Jako organický odpad nevhodný pro zpracování, výrobce označuje například tvrdé kosti (hovězí, jehněčí, vepřové), sladkosti, žvýkačky, olej z vaření, tuky, tvrdé pecky, ořechy a jiné tvrdé skořápkové plody a také tvrdé ovoce, například slupku z ananasu.

 

Číst 973 krát Naposledy změněno pátek, 03 březen 2023 08:34