Vytisknout tuto stránku

Meshový TP-Link Deco X50-PoE: Wi-Fi 6 i napájení přes Ethernet (PoE)

Další meshový systém pro domácnosti je postaven trochu jinak než ty běžné. Po ethernetovém kabelu totiž jdou nejen data, ale i napájení. Celková rychlost pak může dosáhnout až 3Gb/s. Foto: TP-Link

S meshovým systémem Wi-Fi pohodlně pokryjete celý dům či rozlehlý nebo stavebně komplikovaný byt signálem na té nejvyšší úrovni (co to je). Novinka představuje obvyklou dvoupásmovou Wi-Fi nabízející na 5GHz rychlost až 2.402 Mb/s a na 2,4 GHz až 574 Mb/s. Zvládne také flexibilní instalaci (stůl, zeď, strop), zmiňovanou technologii PoE a má mít i jedno ethernetové rozhraní s rychlostí 1 GB/s a jedno s až 2,5 Gb/s.

K TÉMATU:

Samozřejmostí je obvyklá kompatibilita se všemi předchozími generacemi Wi-Fi, plynulé přepínání mezi jednotkami, což je tzv. meshovým systémům vlastní (více například zde) a o zabezpečení sítě se stará firemní technologie HomeShield.

Dvě spolupracující jednotky vytvoří síť pokrývající, podle výrobce, až 420 m², tři mají dosáhnout až na 600 m² a dokupovat je možné ještě další. Meshový systém (router – směrovač) můžete spravovat prostřednictvím mobilní aplikace Deco, která je v češtině i slovenštině.

 

Číst 803 krát Naposledy změněno úterý, 21 březen 2023 09:53