Vytisknout tuto stránku

Google Android Pay pro MasterCard

Zatím jen v USA bude – pro držitele debetních, kreditních, firemních či předplacených karet – k dispozici zcela nový systém mobilní platby. A prý bezpečnější! 

Foto: autor a MasterCard

 

Novinka nabízí držitelům karet MasterCard nejen více možností, jak platit, ale platby přes Android by měly mít stejnou úroveň bezpečnosti, jako jakákoliv jiná transakce. Navíc je – opět podle Googlu – spotřebitelům poskytnuta další zcela nová úroveň ochrany, protože Android Pay nesdílí číslo karty s obchodníkem.

Platby tohoto systému budou dostupné od verze 4.4 operačního systému Android v průběhu nadcházejících měsíců, a to zatím pouze v USA a ve vybraných obchodech, restauracích, samoobsluhách, u přepravců nebo na čerpacích stanicích. Informace zákazník dostanete po stažení aplikace MasterCard Nearby nebo na webové stránce společnosti.

Podle aktuální zprávy U. S. Federal Reserve někdy mobilním telefonem zaplatilo 39 % Američanů. Společnost MasterCard zde zavedla bezkontaktní platby před deseti lety a v roce 2013 dala k dispozici digitální mobilní platformu. Vedle zavádění Android Pay nabízí i platby v systému Apple Pay.

Číst 4384 krát Naposledy změněno neděle, 31 květen 2015 05:09