Vytisknout tuto stránku

Acer pro Windows 10: Aspire R 14 (konvertibilní notebook) a Aspire Z3-700 („vše v jednom“)

Dvojice zařízení optimalizovaných pro Windows 10 má nabídnout novou úroveň spolupráce hardwaru a softwaru a důraz na klíčové funkce W10, jako jsou Cortana, Continuum, Edge a Xbox. 

Foto: Acer

 

Novinky se mohou pochlubit duálními mikrofony s vylepšeným zpracováním signálu za pomoci DSP procesoru, potlačením šumu na pozadí a snahou po zvýšením přesnosti hlasového projevu, který ovšem u Cortany pro češtinu chybí.

Zvukový systém pracuje s Dolby Audio a podle výrobce nabízí „výkonný zvuk s působivým prostorovým efektem“.

K dispozici je rovněž filtr Acer BluelightShield dávající na výběr ze čtyř režimů, které prý mohou snížit namáhání zraku tím, že omezí vyzařování modré části spektra z obrazovky.

 

Acer Aspire R 14.

 

Konvertibilní notebook Aspire R 14 (od 799 €) s kartáčovaným kovovým povrchem se chlubí tenkými panty s možností natáčení displeje v rámci 360° a tudíž čtyřmi různými režimy používání. Tři z nich vidíte na snímku, čtvrtým je „Tablet“. Hmotnost v režimech s klávesnicí je 1,9 kg, tloušťka 19 mm a zabudována je 6. generace procesorů Intel Core, až 8 GB paměti RAM a SSD disk. Nechybí ani Wi-Fi 802.11 ac.

 

Acer Aspire Z3-700 jako tablet.

 

Počítač typu „vše v jednom“ (all-in-one) Aspire Z3-700, cena od 599 €, je díky vestavěnému akumulátoru s vydrží až 5 hodin řešen trochu jinak. Jeho součástí je dotykový Full HD displej s úhlopříčkou 44 cm (17,3"), procesory Pentium nebo Celeron, až 8 GB paměti RAM a SSD flash disk nebo klasický točivý disk. Část s displejem je hluboká 16 mm a váží 2 kg.

Základní funkce Windows 10 na se které Acer zaměřuje:

  • Cortana – osobní asistent,
  • Continuum umožňuje, aby se telefony Windows Phone při spárování s větším displejem chovaly jako počítač,
  • Edge – nový webový prohlížeč,
  • Xbox – spolupráce s herní konzolou.

 

Acer Aspire R 14 bude je koupi od 599 €, tedy od asi 16.200 Kč.

 

Číst 4408 krát