pátek 29 březen 2024
Text Size

Acer pro Windows 10: Aspire R 14 (konvertibilní notebook) a Aspire Z3-700 („vše v jednom“)

Dvojice zařízení optimalizovaných pro Windows 10 má nabídnout novou úroveň spolupráce hardwaru a softwaru a důraz na klíčové funkce W10, jako jsou Cortana, Continuum, Edge a Xbox. 

Foto: Acer

 

Novinky se mohou pochlubit duálními mikrofony s vylepšeným zpracováním signálu za pomoci DSP procesoru, potlačením šumu na pozadí a snahou po zvýšením přesnosti hlasového projevu, který ovšem u Cortany pro češtinu chybí.

Zvukový systém pracuje s Dolby Audio a podle výrobce nabízí „výkonný zvuk s působivým prostorovým efektem“.

K dispozici je rovněž filtr Acer BluelightShield dávající na výběr ze čtyř režimů, které prý mohou snížit namáhání zraku tím, že omezí vyzařování modré části spektra z obrazovky.

 

Acer Aspire R 14.

 

Konvertibilní notebook Aspire R 14 (od 799 €) s kartáčovaným kovovým povrchem se chlubí tenkými panty s možností natáčení displeje v rámci 360° a tudíž čtyřmi různými režimy používání. Tři z nich vidíte na snímku, čtvrtým je „Tablet“. Hmotnost v režimech s klávesnicí je 1,9 kg, tloušťka 19 mm a zabudována je 6. generace procesorů Intel Core, až 8 GB paměti RAM a SSD disk. Nechybí ani Wi-Fi 802.11 ac.

 

Acer Aspire Z3-700 jako tablet.

 

Počítač typu „vše v jednom“ (all-in-one) Aspire Z3-700, cena od 599 €, je díky vestavěnému akumulátoru s vydrží až 5 hodin řešen trochu jinak. Jeho součástí je dotykový Full HD displej s úhlopříčkou 44 cm (17,3"), procesory Pentium nebo Celeron, až 8 GB paměti RAM a SSD flash disk nebo klasický točivý disk. Část s displejem je hluboká 16 mm a váží 2 kg.

Základní funkce Windows 10 na se které Acer zaměřuje:

  • Cortana – osobní asistent,
  • Continuum umožňuje, aby se telefony Windows Phone při spárování s větším displejem chovaly jako počítač,
  • Edge – nový webový prohlížeč,
  • Xbox – spolupráce s herní konzolou.

 

Acer Aspire R 14 bude je koupi od 599 €, tedy od asi 16.200 Kč.

 

Číst 4375 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.