pondělí 29 duben 2024
Text Size

Dokoukal jsem Rod draka. S vypětím všech sil a zapřením sebe sama

Kdybych měl jeden seriál z poslední doby označit jako „hodně očekávaný“ a zároveň jako „úplně šíleně provedený“, pak by to byl tento i když třetí řada Jacka Ryana má k tomu také hodně blízko. Ilustrace: archiv autora

Hra o trůny měla zničenu většinu poslední řady i když náběh na průšvih lze podle mého pozorovat už od třetí. Rod draka je ale zničený od samotného počátku a trvalo mi hodně, ale hodně dlouho než sem se přiměl „tu věc“ dokoukat. Resp. než jsem se odhodlal to protrpět, protože to nebylo nic menšího než sebemrskačství.

Podivný výběr herců, zjevné nelogičnosti, ba chyby ve scénáři, slabá kamera, někdy až mizerný střih a ztráta ducha celého cyklu, atd., atd. A ještě k tomu naprosto domrvená (omlouvám se za to slovo, ale berte ho jako „terminus technicus“) výměna herců tuším v šestém dílu (projíždět to znovu nehodlám). Tohle se HBO opravdu nepovedlo a i když by někdo mohl říci, že to je vlastně normálka, že jen pokračuje ve zničené osmé řadě Hry o trůny, za mě to normální není a nevím, co se s tou společností děje.

ČTĚTE TAKÉ: Třetí řada Jacka Ryana je…

Zajímala by mě reakce autora knih, ale tu jsem se nikde rozumně nedozvěděl. Za to se všude psalo o brutální scéně při porodu císařským řezem (zbytečně prvoplánové), ale jinde normální scény z Hry o trůny (a ze „středověku“, protože o ten tu jde) nás zavlekly do typických amerických cenzorských srágor.

Za mě byla celkově vzato kamera bezzubá, scénář nedomyšlený a střih někdy až amatérsky nedotažený. Komentovat to více nebudu, jen dodám, že asi největší hrůzou byla ta část, kdy se princezna vrátila po noci „s divočákem“ do tábora svého otce a ejhle…

Brutální střih!

Rod draka za mě neexistuje a nikdy neexistoval. Mohu se jen ptát, kam se poděla ona lehkost bytí z Hry o trůny, resp. z její první a druhé řady.

Možná je to ale všechno jinak a HBO si prostě ukouslo moc velké sousto. Přece jen je to americká firma a tahle země to poslední dobou s „tea party“, „me hloupost taky“ nemá lehké. Snad to není ve fázi „budiž jí země lehká.“ O Rodu draka tohle ale rozhodně platí!

 

Číst 641 krát Naposledy změněno pátek, 08 září 2023 05:50

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.