neděle 28 duben 2024
Text Size

Začíná CES 2024 a Hisense představuje televizor se 40.000 zónami pro regulaci podsvícení LCD Mini LED

Světová dvojka (někdy trojka) je poměrně mladá firma, která se má čile k světu. Osobně ji přezdívám „čínský Mercedes…“ a podle mého to stále sedí. Až na ty překvapivé ceny… Foto: Hisense

Značka oznámila především displeje typu HUD, promítající obraz na přední sklo auta, dále změny v projekčních televizorech s laserovým zdrojem a konečně špičkovou řadu UX s až 40.000 samostatně regulovatelnými zónami v rámci nejlepšího LCD podsvícení současnosti, což je Mini LED. A k tomu třešničku na dortu: designový televizor Canvas doplnitelný o jiné rámečky. Jsou tu ale také rolovací „laserová TV“, která může mít skryté plátno, nová verze projekční Sonic TV (opět laserový zdroj) u níž zvuk vychází z plátna (prý přes 100.000 zvukových jednotek) či projektor Hisense C1Pro s třemi lasery (TriChroma) a světelným tokem 2.300 lumenů!

ČTĚTE TAKÉ:

Lifestylová Hisense Canvas TV.

 

Televizor řady Hisense UX s nímž značka hodlá redefinovat segment vrcholových LCD, má být představen ve třech úhlopříčkách vždy s podsvícením Mini LED lišící se zejména počtem samostatně regulovatelných zón. V případě Hisense 75UX jde o 191 cm (hloubka TV asi 14 mm) a 5.000 zón, u Hisense 98UX o 249 cm a 10.000 zón (možnost připojení bezdrátových repro) a konečně tu máme Hisense 110UX s oceněním CES Honoree o 279 cm úhlopříčky a s neuvěřitelnými 40.000 zónami v nichž si – nezávisle na sobě – elektronika může dělat co chce. Utlumovat „ledky“, vysvítit je, nebo je třeba zcela vypnout.

Zajímavostí pak může být zakřivený herní monitor s filmovým poměrem stran 21:9, Hisense 34G6K-Pro. Zakřivení je udáno hodnotou 1000R, obnovovací frekvence až 165 Hz.

Podstatně více informací o novinkách Hisense najdete na Televizním webu (externí odkaz, nové okno).

 

Číst 403 krát Naposledy změněno neděle, 14 leden 2024 18:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.