neděle 28 duben 2024
Text Size

Klávesnice Logitech Wave Keys: na ergonomii trochu jinak

Ode dneška je v grafitové a krémové barvě u vybraných prodejců za 1.799 Kč ke koupi bezdrátová ergonomická klávesnice Wave Keys. Varianta Wave Keys for Business má přijít v listopadu a příští rok na jaře pak ještě přibude růžová verze. Foto: Logitech

Klávesnice mají charakteristický vlnovitý design, který můžete vidět na snímcích, uspořádání kláves bylo označena za „kompaktní“, mnohé potěší integrovaná polstrovaná opěrka dlaní, resp. zápěstí, a i proto si obě klávesnice dělají ambice na celodenní používání. Unikátní tvar pak má podporovat přirozenou polohu rukou, zápěstí a předloktí.

K TÉMATU:

Wave Keys společně s vertikální ergonomickou myší Lift (viz test digirevue), což je doporučené příslušenství, patří do řady Logitech Ergo. Při návrhu bylo využito dílů z certifikovaných recyklovaných plastů a podíl činí 61 % u grafitové a 46 % u krémové verze. Samozřejmostí je kompatibilita s řadou operačních systémů, připojení obstará buď Bluetooth nebo přiložený bezdrátový adaptér firemního systému Logi Bolt nyní s prý vyšším stupněm zabezpečení, který lze připojit k až třem různým zařízením současně.

Klávesnice Wave Keys for Business určená pro profesionální práci dovoluje její využití v nejrůznějších provozech, včetně těch, které používají, vedle macOS a Windows, méně obvyklé operační systémy, jako třeba Chrome OS.

Zmiňovaná bezdrátová technologie Logi Bolt u které výrobce hovoří o „…zabezpečeném připojení i v přetížených bezdrátových prostředích splňujícím současné stále přísnější firemní bezpečnostní standardy“ znamená i to, že pracovníci podpory mohou klávesnice vzdáleně monitorovat a také spravovat. Zaměstnanci si výrobky přizpůsobí přes obvyklou aplikaci Logi Options+, včetně možnosti vytvářet klávesové zkratky nebo makra.

Číst 464 krát Naposledy změněno středa, 11 říjen 2023 13:10

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.