Vytisknout tuto stránku

Hledáte skutečné zrcadlení obrazovky z mobilu na televizoru? Kdo ho dnes vlastně nabízí…

V poslední době jsem to párkrát řešil, takže jsem se podíval do svých recenzí a připravil těchto pár řádek. Uvidíte jak značky (a jejich o. s.), tak konkrétní ukázkové výrobky. Foto: archiv autora

Nejprve ale krátké vysvětlení. Dnes jsou u televizorů k dispozici dva způsoby jak si zajistit zrcadlení obrazovky z mobilu či tabletu, tedy přenesení zrcadlového odrazu toho, co máte na malém zařízení. Jedno je otevřené komukoli (Wi-Fi Miracast) a skutečně přenáší vše co máte na displeji. Druhé je uzavřené, firemní a omezené pouze na kompatibilní aplikace (někdy má vyšší přenášenou kvalitu obrazu) a jde o Google Cast (Google Chromecast).

ČTĚTE TAKÉ: Co je to Google TV

Současný operační systém televizorů Google Android TV, potažmo Google TV, kompletní zrcadlení, tedy odraz obrazovky z mobilu nebo tabletu bez ohledu na to, co na ní je neumožňuje. Týká se to například přijímačů Philips 55OLED936 (Android TV 10), Sony XR-55X90J (Google TV), Strong SRT 50UC6433 (Android TV 9) či TCL 55C728 (Android TV 11).

My se zaměříme na zrcadlení skutečně všeho, tedy obecný systém Wi-Fi Direct, resp. jeho nadstavbu Wi-Fi Miracast, a uvedeme si – jako příklad – jeden přijímač od každé testované značky. Vše jsem zkoušel přes výborný a levný Wi-Fi směrovač (router) typu mesh, Strong Atria Wi-Fi Mesh Home Kit 1200, test je zde, na kombinované domácí síti (zařízení napojena přes ethernetový kabel i přes Wi-Fi). Recenze televizorů najdete po kliknutí na jejich název a jde o externí odkazy na články na Televizním webu.

 

 

Hisense 65U8GQ (o. s. Vidaa) – Pro zrcadlení obrazovky z mobilu byly použity telefony Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6) a TCL Plex (Android 10) a až na Sony Xperia XZ s nejnižší verzí Androidu vše proběhlo bezproblémově. Obrazová kvalita velmi dobrá až výborná.

 

LG 55NANO91 (o. s. WebOS) – Zrcadlení jsem zkoušel se čtyřmi mobily a šlo o Samsung S10 Lite (Android 10), Sony Xperia XZ (Android 6.0), TCL Plex (Android 10) a Samsung S20 FE (Android 11). Pokud napojení fungovalo (u TCL někdy ano, jindy ne), byla obrazová kvalita vynikající a v podstatě se blížící zdroji.

 

Samsung UE43AU9072 (o. s. Tizen) – Zkoušel jsem s telefony Samsung S10 Lite (Android 11.0), Sony Xperia XZ (Android 6.0) a TCL Plex (Android 10). Ve všech případech bylo zrcadlení přes systém Samsung Smart View lehce dostupné (nic se nespouští) a obsah v podstatě v kvalitě zdroje. Smart View zajišťuje zrcadlení jak pro Google Cast, tak pro zde zmiňovaný Wi-Fi Miracast.

 

Sencor SLE 43US800 (o. s. WebOS) – Opět zkoušeno se Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6) a TCL Plex (Android 10). Klaplo vše, a to velmi snadno, ovšem překvapivě s výjimkou Sony, byť tento mobil používá Wi-Fi Miracast v certifikované podobě. Zrcadlení z tabletu Samsung Galaxy Tab A7 (SM-T500, Android 11) také pracovalo bez potíží, Přenášená obrazová kvalita by se dala odhadnout na nějakých 80, 85 % originálu, což je u takto levného stroje slušné!

 

Telesystem TS50 4K WEBS (o. s. WebOS) – Mobily opět v podobě Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6.0) a TCL Plex (Android 10). Propojení jednoduché, obrazová kvalita výborná (cca 90 % originálu). U televizoru taktéž nebylo třeba nic spouštět.

 

Číst 1804 krát Naposledy změněno pondělí, 07 únor 2022 19:59