čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Hledáte skutečné zrcadlení obrazovky z mobilu na televizoru? Kdo ho dnes vlastně nabízí…

V poslední době jsem to párkrát řešil, takže jsem se podíval do svých recenzí a připravil těchto pár řádek. Uvidíte jak značky (a jejich o. s.), tak konkrétní ukázkové výrobky. Foto: archiv autora

Nejprve ale krátké vysvětlení. Dnes jsou u televizorů k dispozici dva způsoby jak si zajistit zrcadlení obrazovky z mobilu či tabletu, tedy přenesení zrcadlového odrazu toho, co máte na malém zařízení. Jedno je otevřené komukoli (Wi-Fi Miracast) a skutečně přenáší vše co máte na displeji. Druhé je uzavřené, firemní a omezené pouze na kompatibilní aplikace (někdy má vyšší přenášenou kvalitu obrazu) a jde o Google Cast (Google Chromecast).

ČTĚTE TAKÉ: Co je to Google TV

Současný operační systém televizorů Google Android TV, potažmo Google TV, kompletní zrcadlení, tedy odraz obrazovky z mobilu nebo tabletu bez ohledu na to, co na ní je neumožňuje. Týká se to například přijímačů Philips 55OLED936 (Android TV 10), Sony XR-55X90J (Google TV), Strong SRT 50UC6433 (Android TV 9) či TCL 55C728 (Android TV 11).

My se zaměříme na zrcadlení skutečně všeho, tedy obecný systém Wi-Fi Direct, resp. jeho nadstavbu Wi-Fi Miracast, a uvedeme si – jako příklad – jeden přijímač od každé testované značky. Vše jsem zkoušel přes výborný a levný Wi-Fi směrovač (router) typu mesh, Strong Atria Wi-Fi Mesh Home Kit 1200, test je zde, na kombinované domácí síti (zařízení napojena přes ethernetový kabel i přes Wi-Fi). Recenze televizorů najdete po kliknutí na jejich název a jde o externí odkazy na články na Televizním webu.

 

 

Hisense 65U8GQ (o. s. Vidaa) – Pro zrcadlení obrazovky z mobilu byly použity telefony Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6) a TCL Plex (Android 10) a až na Sony Xperia XZ s nejnižší verzí Androidu vše proběhlo bezproblémově. Obrazová kvalita velmi dobrá až výborná.

 

LG 55NANO91 (o. s. WebOS) – Zrcadlení jsem zkoušel se čtyřmi mobily a šlo o Samsung S10 Lite (Android 10), Sony Xperia XZ (Android 6.0), TCL Plex (Android 10) a Samsung S20 FE (Android 11). Pokud napojení fungovalo (u TCL někdy ano, jindy ne), byla obrazová kvalita vynikající a v podstatě se blížící zdroji.

 

Samsung UE43AU9072 (o. s. Tizen) – Zkoušel jsem s telefony Samsung S10 Lite (Android 11.0), Sony Xperia XZ (Android 6.0) a TCL Plex (Android 10). Ve všech případech bylo zrcadlení přes systém Samsung Smart View lehce dostupné (nic se nespouští) a obsah v podstatě v kvalitě zdroje. Smart View zajišťuje zrcadlení jak pro Google Cast, tak pro zde zmiňovaný Wi-Fi Miracast.

 

Sencor SLE 43US800 (o. s. WebOS) – Opět zkoušeno se Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6) a TCL Plex (Android 10). Klaplo vše, a to velmi snadno, ovšem překvapivě s výjimkou Sony, byť tento mobil používá Wi-Fi Miracast v certifikované podobě. Zrcadlení z tabletu Samsung Galaxy Tab A7 (SM-T500, Android 11) také pracovalo bez potíží, Přenášená obrazová kvalita by se dala odhadnout na nějakých 80, 85 % originálu, což je u takto levného stroje slušné!

 

Telesystem TS50 4K WEBS (o. s. WebOS) – Mobily opět v podobě Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6.0) a TCL Plex (Android 10). Propojení jednoduché, obrazová kvalita výborná (cca 90 % originálu). U televizoru taktéž nebylo třeba nic spouštět.

 

Číst 1755 krát Naposledy změněno pondělí, 07 únor 2022 19:59

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.