Vytisknout tuto stránku

Červen 2022: je tady konec přetáčení reklam na Primě

Před časem si FTV Prima došlápla na poskytovatele internetových televizí IPTV s tím, že musí zamezit přetáčení reklamy v pořadech na jejích stanicích. A jeden čas dokonce hrozil značný rozkol s jedničkou na trhu, O2 TV… Foto: archiv autora

Od začátku června dojde k omezení přetáčení reklamy při odloženém, tak zvaném zpětném zhlédnutí pořadů u všech stanic skupiny Prima. Konkrétní řešení je na jednotlivých provozovatelích IPTV a zmiňoval jsem tu SledovaniTV. Ve hře jsou různé varianty, včetně zvýšení poplatku, který je odváděn Primě za vysílání zcela bez reklam.

ČTĚTE TAKÉ:

To bylo mezi prvními operátory, kteří se na změny připravili. SledovaniTV, které podle vlastních údajů, využívá více než 250.000 domácností v Česku, mimo jiné nabídlo možnost zakoupit si, za měsíční poplatek, doplňkový balíček „Prima bez reklam“.

Omezení přetáčení reklamy na kanálech FTV Prima bylo stanoveno na 1. června 2022 a má platit u všech operátorů IPTV současně. Pro letošní rok se ještě mohli domluvit na plošném snížení objemu reklamy zobrazované divákům při odloženém zhlédnutí pořadů. Od 2023 se má jet v plném objemu.

 

Číst 1314 krát Naposledy změněno pondělí, 06 červen 2022 05:48