pátek 26 duben 2024
Text Size

Červen 2022: je tady konec přetáčení reklam na Primě

Před časem si FTV Prima došlápla na poskytovatele internetových televizí IPTV s tím, že musí zamezit přetáčení reklamy v pořadech na jejích stanicích. A jeden čas dokonce hrozil značný rozkol s jedničkou na trhu, O2 TV… Foto: archiv autora

Od začátku června dojde k omezení přetáčení reklamy při odloženém, tak zvaném zpětném zhlédnutí pořadů u všech stanic skupiny Prima. Konkrétní řešení je na jednotlivých provozovatelích IPTV a zmiňoval jsem tu SledovaniTV. Ve hře jsou různé varianty, včetně zvýšení poplatku, který je odváděn Primě za vysílání zcela bez reklam.

ČTĚTE TAKÉ:

To bylo mezi prvními operátory, kteří se na změny připravili. SledovaniTV, které podle vlastních údajů, využívá více než 250.000 domácností v Česku, mimo jiné nabídlo možnost zakoupit si, za měsíční poplatek, doplňkový balíček „Prima bez reklam“.

Omezení přetáčení reklamy na kanálech FTV Prima bylo stanoveno na 1. června 2022 a má platit u všech operátorů IPTV současně. Pro letošní rok se ještě mohli domluvit na plošném snížení objemu reklamy zobrazované divákům při odloženém zhlédnutí pořadů. Od 2023 se má jet v plném objemu.

 

Číst 1292 krát Naposledy změněno pondělí, 06 červen 2022 05:48

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.