sobota 20 duben 2024
Text Size

Na HBO Max má premiéru film Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Nejnovější dobrodružství bude mít, v Čechách a na Slovensku, premiéru 30. května a natočil ho režisér David Yates podle scénáře J. K. Rowling (podílela se i na produkci) a Steva Klovese. Foto: HBO Europe

Profesor Albus Brumbál (Jude Law) ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) se chystá ovládnout kouzelnický svět. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří Mloka Scamandera (Eddie Redmayne), aby vedl tým na nebezpečnou misi v níž se potkají jak stará, tak i nová fantastická zvířata kouzelnického světa a střetnou se s armádou Grindelwaldových následovníků.

ČTĚTE TAKÉ: Hra o trůny Rod Draka (House of the Dragon) přijde na obrazovky v srpnu

Mezi uváděné zajímavosti snímku patří…

  • V úvodní scéně, kde se Mlok prodírá divočinou, bylo na vytvoření bambusové džungle použito 115 velkých květináčů s bambusem o výšce 9 metrů, 70 květináčů s bambusem o výšce 5 metrů a 1.500 květináčů s malými bambusovými rostlinkami.
  • Scéna na berlínské ulici měla největší sněhovou pokrývku z celého filmu. Závěje byly vytvarovány z 20 polystyrénových kvádrů o rozměrech 4,9 m x 1,2 m x 1,2 m. Na zasněžení berlínských ulic bylo použito 2.188 pytlů umělého sněhu o celkové hmotnosti 22.000 kg. Mráz nebylo nutné simulovat, jezírko u vchodu na německé ministerstvo kouzel během natáčení samo, kvůli mrazivému počasí, zamrzlo.

Komentář autora: HBO konečně na Maxu očíslovalo jednotlivé díly Harryho Pottera, ale už totéž – kupodivu – neudělalo se sérií Fantastická zvířata, takže pro správné pořadí (pokud si ho nepamatujete) opět na internet. Navíc vám ani po přehrání upoutávky „trojky“ nenabídne k osvěžení díl první. Tomu říkám dobře odvedená práce!

 

Číst 740 krát Naposledy změněno úterý, 07 červen 2022 12:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.