sobota 27 duben 2024
Text Size

Počasí a radar Meteocentrum: nová aplikace má využívat unikátní metodu předpovědi

Česká aplikace vytvořená ve spojení s meteorology z Meteocentra má využívat vlastního přístupu kombinujícího umělou inteligenci (UI/AI) s několika meteorologickými modely a dalšími metodami pro docílení co nejpřesnější předpovědi počasí. Foto: Meteocentrum

V aplikaci (nyní přes obchod Googlu pro Android), kterou lze využít i v zahraničí, je prý možné, kromě aktuálního přehledu, najít předpověď pro každou hodinu na celý týden, dále srážkový radar, výstrahy a upozornění na nejbližší déšť.

Data, společně s předpověďmi, jsou podle výrobce, aktualizována v reálném čase a pro obydlené oblasti s dostupným měřením má aktualizace probíhat každých 10 minut (oficiálně řečeno: „většinou“).

 

Číst 1215 krát Naposledy změněno úterý, 31 květen 2022 13:25

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.