Vytisknout tuto stránku

Televizor Hisense U7HQ nejen pro MS ve fotbale

Jeden z největších světových výrobců oznámil, že se i na český trh právě uváděný televizor Hisense U7HQ stává oficiální TV pro blížící se Mistrovství světa ve fotbale. Foto: Hisense

Novinka s obrazovkou LCD ULED (rozumějte QLED) s rozlišením Ultra HD (4K) používá přímé podsvícení Direct LED s lokálním zhášením (32 zón). Obnovovací frekvence je až 120 Hz a k dispozici je také přehrávání obsahu s HDR10, HDR10+ a Dolby Vision. Ke koupi mají být dvě velikosti obrazovky v podobě Hisense 65U7HQ (165 cm, 65") za 26.990 Kč a Hisense 55U7HQ (140 cm, 55") za 20.990 Kč.

K TÉMATU: Hisense začíná tlačit „malou bílou“ i u nás. Uvedl tyčový vysavač Hisense Hi-Move IV ve střední cenové relaci

Televizor využívá firemního operačního systému Vidaa U 6.0, z českých, resp. lokálních aplikací tu najdete například Lepší.TV a nejnovější i Disney+. Vše doplňuje uefa.tv, která má z MS ve fotbale – podle zaslané tiskové zprávy – přinést i zákulisní informace.

Televizor se zvukem v Dolby Atmos a DTS Virtual: X rovněž cílí na hráče. Vedle HDMI 2.1 a zmiňovaných 120Hz je tu i automatický režim nízké latence (ALLM) spouštějící se po zapnutí herní konzole. Má se tak minimalizovat zpoždění vstupu z ovladače, k dispozici je i technologie AMD FreeSync Premium.

Číst 1181 krát