Vytisknout tuto stránku

Netatmo uvádí: klíče s NFC, domovní zámek i s mobilem

AKTUALIZOVÁNO: Francouzské Netatmo rozšířilo portfolio bezpečnostních produktů. Podle ohlášení splňuje normu mechanického a elektronického zabezpečení EN 15684. Odemknout jde i mobilem. Foto: Netatmo

 

AKTUALIZOVÁNO, 19. 11. 2023: Výrobce dodal další podrobnosti... „Délka vložky: Pro vnitřní část dveří je délka vložky nastavitelná od 30 do 50 mm. Pro vnější část můžete přidat prodlužovací sady. Dvě z nich jsou k dispozici v balení (35 mm a 40 mm) a dvě se prodávají samostatně (45 a 50 mm).

Co se myslí tloušťkou: NDL je kompatibilní s dveřmi do 10 cm – do 5cm na jedné straně a 5cm na druhé straně. Pokud ale vaše dveře nejsou symetrické a například na jedné straně mají 4 cm a na druhé 6 cm, nejsou kompatibilní.

Zabudovaný konektor microUSB: Ano, pro případ, že se vám vybijí baterie (po více než roce), je zde možnost nouzového napájení pomocí konektoru micro USB. Nelze jej použít k přenosu dat, pouze k napájení."

Cylindrická vložka (poznámka autora: délka nebyla udána, takže nevíme pro jaké dveře je) je vyrobena z nerezové oceli a podle výrobce je odolná proti vypáčení, navrtání, vyražení i vyříznutí (výztuha destičkou). Vybavena je třemi bezpečnostními kolíky a proti elektronickým útokům je chráněna už jenom tím, že není připojena k internetu. Nicméně zámek lze odemknout mobilem přes šifrovanou a zabezpečenou komunikaci přes Bluetooth nebo pomocí klíčů vybavených NFC (co to je). Ověření pro odemknutí, zamknutí či přidání nového klíče obstarává tzv. „jedinečný bezpečnostní prvek“ zabudovaný do každého zámku.

K TÉMATU:

Instalace může být prováděna svépomocí a má jít o běžný postup známý z běžných cylindrickým vložek s jedním jistícím šroubem. Následné odemknutí (zamknutí) se provádí stejně, jako v případě standardní vložky vložením klíče. Využít můžete i telefon v němž je instalována aplikace Home+ Security společností Bticino, Legrand a Netatmo. V případě dovolené lze navíc z aplikace udělit dočasný přístup, který lze také kdykoli odvolat. Hosté se tak mohou do domu dostat pomocí přidružené aplikace Home+ Guest nevyžadující ani účet ani heslo.

Zámek Netatmo se dodává v balení se třemi klíči, další lze objednat a do aplikace jich můžete přidat prý libovolný počet. Jeden klíč jde rovněž s výhodou použít pro několik zámků, klíče nelze kopírovat a v případě ztráty nebo odcizení je můžete v aplikaci deaktivovat. Vyhnete se tedy i nákladné výměně zámečníkem.

Zabudovaná baterie má udávanou životnost rok a o její snížené kapacitě obdržíte oznámení. Pokud se zcela vybije, je k dispozici rozhraní microUSB, přes které by měl jít zámek dočasně aktivovat.

Zámek je také kompatibilní s Apple Home, takže jde například nastavit, aby se při odemknutí automaticky rozsvítilo světlo. Datum uvedení na český trh a cena nebyly oznámeny.

Poznámka autora: podrobnosti zjišťuji.

Číst 440 krát Naposledy změněno neděle, 19 listopad 2023 18:35