Vytisknout tuto stránku

Tag4pet: vymazlete si svého mazlíčka

Chytré známky s technologií NFC a QR kódem určené mj. pro psy a kočky jsou nyní v prodeji už i u nás. Nejen že vám je hezky identifikují (dají se i běžně přečíst), ale pomohou třeba i při jejich zaběhnutí.  

Foto: Tag4pet

 

Hlavní předností tag4pet má být voděodolné provedení s epoxidovým povrchem, podpora komunikační technologie NFC, QR kódu a také obyčejný psaný záznam (kód). Díky aplikaci QR City pro Android a iOS můžete vytvořit kompletní profil majitele i zvířete a od ledna 2015 se připravuje napojení i na veterinární systém WinVet. V první fázi bude veterinář moci pohlídat vakcinace a poslat majiteli pozvánku k přeočkování, v druhé pak hodlá dovozce nabídnout automatickou synchronizaci veterinárních záznamů se známkou tag4pet. 

Výhodou také je, že pokud se typicky pes zaběhne a majitel aktivuje SOS režim, přijde mu e-mail s vyznačeným místem na mapě, kde nálezce načetl chytrou známku. Nálezci by se zároveň na displeji telefonu měly zobrazit i kontaktní informace na majitele zvířete. 

V prodeji jsou dvě velikosti známek – větší Charm a menší Charm mini obě za 399 Kč. Balení obsahuje chytrou známku, kovový kroužek a aktivační kartu. Všechny doprovodné služby jsou – cituji – „doživotně zdarma“.

Tag4pet je alternativou ke klasickému čipování. Známky jsou určeny nejen pro psy a kočky, ale i koně a další zvířata. Umísťují se na obojek nebo na ohlávku a naskenují se, resp. přefotí, s pomocí například chytrého mobilu s připojením na internet. 

 

Číst 3712 krát Naposledy změněno sobota, 20 prosinec 2014 12:18