Vytisknout tuto stránku

Panasonic SC-NA10 a SC-NA30: audio s Bluetooth a dobíjením

Na předvánoční trh přichází dvojice bezdrátových, přenosných reproduktorů pro přehrávání streamované, tedy přes lokální síť živě přenášené, muziky.

Připojení vždy obstarává Bluetooth a kvůli jednoduššímu propojení s typicky telefonem je zabudována i technologie NFC (komunikace na velice krátké, zhruba centimetrové, vzdálenosti – více viz rubrika Co je to). Pokud vám někdo zavolá v okamžiku, kdy telefon s reproduktory propojujete, tedy tzv. párujete, poslouží NA10 i NA30 jako hands-free, protože má v sobě i mikrofon.

Zabudována je dvojice širokopásmových reproduktorů, akumulátory s výdrží až 14, resp. 20 hodin a rozhraní micro USB na které můžete připojit tablet či telefon, který se může v tomto případě i dobíjet. Pro obě zařízení pracující pod Apple iOS či Google Android, je určena aplikace Panasonic Music Streaming App, přes kterou hudbu na NA10 i NA30 posíláte.

Obě zařízení se liší především zvukovým výkonem: NA10 (první obrázek níže) nabízí 10 W, NA30 pak 20 W, vždy jsou ale vybaveny technologií na vylepšení reprodukce zvuku v oblasti nízkofrekvenčních (basových) tónů. Dovolují tak přenášet i tóny pod 80 Hz. 

 

Více se o Bluetooth dozvíte v rubrice Co je to zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

O NFC se více dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

 

 

Číst 4831 krát Naposledy změněno pátek, 25 duben 2014 10:59