pátek 19 duben 2024
Text Size

Panasonic SC-NA10 a SC-NA30: audio s Bluetooth a dobíjením

Na předvánoční trh přichází dvojice bezdrátových, přenosných reproduktorů pro přehrávání streamované, tedy přes lokální síť živě přenášené, muziky.

Připojení vždy obstarává Bluetooth a kvůli jednoduššímu propojení s typicky telefonem je zabudována i technologie NFC (komunikace na velice krátké, zhruba centimetrové, vzdálenosti – více viz rubrika Co je to). Pokud vám někdo zavolá v okamžiku, kdy telefon s reproduktory propojujete, tedy tzv. párujete, poslouží NA10 i NA30 jako hands-free, protože má v sobě i mikrofon.

Zabudována je dvojice širokopásmových reproduktorů, akumulátory s výdrží až 14, resp. 20 hodin a rozhraní micro USB na které můžete připojit tablet či telefon, který se může v tomto případě i dobíjet. Pro obě zařízení pracující pod Apple iOS či Google Android, je určena aplikace Panasonic Music Streaming App, přes kterou hudbu na NA10 i NA30 posíláte.

Obě zařízení se liší především zvukovým výkonem: NA10 (první obrázek níže) nabízí 10 W, NA30 pak 20 W, vždy jsou ale vybaveny technologií na vylepšení reprodukce zvuku v oblasti nízkofrekvenčních (basových) tónů. Dovolují tak přenášet i tóny pod 80 Hz. 

 

Více se o Bluetooth dozvíte v rubrice Co je to zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

O NFC se více dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

 

 

Číst 4788 krát Naposledy změněno pátek, 25 duben 2014 10:59

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.