Vytisknout tuto stránku

Set-top box VBox Android TV XTi 4144 s DVB-T/T2 a spoluprací třeba i s mobilem

Zcela jinak postavený přijímač nového zemského standardu sice napojíte rovnou na televizor, ale primárně je zaměřen na streamování televizního vysílání do domácí sítě (LAN).

Foto: autor a Vbox

 

Následně pak na síť připojená zařízení, jedno zda tradičním ethernetovým kabelem nebo bezdrátově přes Wi-Fi, mohou vysílání přijmout. A protože VBox má v sobě čtvero tunerových sad, mohou tedy až čtyři zařízení nezávisle na sobě přijímat čtyři různé stanice, které lze sledovat nebo i nahrávat.

VBox Android TV XTi 4144 pro streamování DVB-T2 do počítačové sítě.

VBox Android TV XTi 4144 (4990 Kč) je vybaven certifikovaným operačním systémem Google Android TV určeným pro televizory a má také přístup do tržiště aplikací Google Store odkud si na kompatibilní zařízení můžete stáhnout i aplikaci pro sledování TV vysílání. K dispozici je také obvyklá programová nabídka EPG, nahrávání můžete zadat z kteréhokoli na síť připojeného zařízení.

Zadní strana VBox Android TV XTi 4144 s rozhraními. Na boku je ještě mechanika paměťové karty SD.

VBox Android TV XTi 4144 pracuje také jako plnohodnotný multimediální přehrávač, takže si můžete například stáhnout VLC Player, nebo některou z aplikací pro příjem internetových televizí (IPTV) a on-line videoték (VoD – Video on Demand).

Set-top box VBox Android TV XTi 4144 s DVB-T/T2 už testujeme, aplikační kompatibilita byla ověřena například s Lepší.TV, HBO GO, Seznam.cz TV a vyzkoušeli jsme třeba i Pohádky. Box je po dvou dnech tvrdšího provozu stabilní, bez restartů a padání.

 

Menu s vyvoláním seznamu kanálů a třeba i EPG (Guide). Lokalizováno je právě jen EPG, zbytek zůstává typicky v angličtině.

 

Další část menu s vyvoláním informací o pořadu a například i nahráváním.
Číst 1835 krát Naposledy změněno středa, 03 červen 2020 07:13