Vytisknout tuto stránku

TCL uvedlo zvukovou lištu Ray-Danz TS9030 s Dolby Atmos

Prostřednictvím vybraných prodejců začala společnost na českém trhu nabízet „sound bar“ typu 3.1, který můžete namontovat i na zeď. Foto: TCL

 

Novinka s displejem přijde na 10.490 Kč a podle výrobce „poskytuje celkově širší, vyvážený a přirozený zvukový prostor a upřednostňuje akustické prvky oproti digitálnímu řešení“. Regulaci audio výstupu obstarává ekvalizér (počet kanálů nesdělen) s přednastavenými režimy Film, Hudba a Zprávy. Samostatně regulovat mají jít regulovat i basy a výšky.

Zabudován je zesilovač o celkovém výkonu 540 W, tříkanálové reproduktory, reproduktor centrální, boční a bezdrátový subwoofer (Bluetooth). Centrální kanál s dopředu vyzařujícími reproduktory se stará o dialogy, boční reproduktory směřují zvuk na odražeče ve snaze vytvořit co nejpřirozenější prostorový zvuk a subwoofer je osazen basreflexem a reproduktorem (průměr 16,5 cm) vyzařujícím do podlahy.

Snahou výrobce bylo „dosáhnout 360stupňového zvukového efektu, bez nutnosti instalovat další, nahoru vyzařující reproduktory“.

Ray-Danz TS9030 v šedočerném provedení  je určen zejména pro televizory o úhlopříčce alespoň 140 cm (55") a vedle Dolby Atmos zvládá Dolby Digital, Dolby Digital Plus a Dolby TrueHD. Na televizor ho připojíte přes HDMI (druhé je určeno typicky pro přehrávač disků DVD/BD), nebo přes digitální optický audio vstup. Nechybí analogový stereo audio vstup, USB pro přehrávání hudby (MP3, WAV či FLAC) a Bluetooth 5.0 (A2DP a AVRCP) pro streamování hudby z mobilu. V příručce k přijímači je ještě uvedeno Wi-Fi 5 (bez bližšího upřesnění).

Další foto ve vysokém rozlišení na redakčním Twitteru.

 

 

 

Číst 1664 krát Naposledy změněno úterý, 28 červenec 2020 07:39