Vytisknout tuto stránku

„Tyčinka“ Evolveo MultiMedia Stick Y2 s Androidem je určena pro rozšíření funkcí vcelku libovolného televizoru

Novinka se má při svém kompaktním rozměru zasunout do jednoho z rozhraní HDMI, a to buď na zadní straně televizoru, nebo na boku. K dispozici je ale i prodlužovací kabel. Foto: Evolveo.

Evolveo MultiMedia Stick Y2 (1.490 Kč) je postavena operačním systému Android 9.0  (tzv. čistý AOSP), nikoli na „televizním“ Android TV. Zařízení si rozumí i s rozhraním HDMI 2.1 a zvládne přehrát videa až v rozlišení Ultra HD (4K) s frekvencí 75 sn./s. Mohou obsahovat i data systému HDR a v tomto ohledu je Y2 kompatibilní s HDR10, HDR10+ a HLG.

K internetu „tyčinku“ napojíte přes Wi-Fi 5, uvnitř pak najdete čtyřjádrový 64bitový procesor ARM Cortex A53 (1,5 GHz), grafiku ARM G31, 2 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti.

Z rozhraní je vedle HDMI (umí i CEC) zabudováno USB 2.0, mechanika paměťové karty MicroSD (až 32 GB) a Bluetooth 4.2. Povolen je i přístup do knihovny aplikací Google Store a podle výrobce, „přehrávač podporuje streamovací služby jako například iVysilani, Netflix, Skylink, iPrima, Stream, Voyo, O2TV, HBO, Youtube, Spotify a mnoho dalších…“

Rozměry zařízení jsou 94 x 31 x 15 mm, balení obsahuje dálkový ovladač, včetně baterií, adaptér pro HDMI, externí napájecí zdroj, kabel MicroUSB (napájení) a kabel s externím infračerveným čidlem.

Číst 1325 krát Naposledy změněno pondělí, 18 leden 2021 11:38