středa 24 duben 2024
Text Size

„Tyčinka“ Evolveo MultiMedia Stick Y2 s Androidem je určena pro rozšíření funkcí vcelku libovolného televizoru

Novinka se má při svém kompaktním rozměru zasunout do jednoho z rozhraní HDMI, a to buď na zadní straně televizoru, nebo na boku. K dispozici je ale i prodlužovací kabel. Foto: Evolveo.

Evolveo MultiMedia Stick Y2 (1.490 Kč) je postavena operačním systému Android 9.0  (tzv. čistý AOSP), nikoli na „televizním“ Android TV. Zařízení si rozumí i s rozhraním HDMI 2.1 a zvládne přehrát videa až v rozlišení Ultra HD (4K) s frekvencí 75 sn./s. Mohou obsahovat i data systému HDR a v tomto ohledu je Y2 kompatibilní s HDR10, HDR10+ a HLG.

K internetu „tyčinku“ napojíte přes Wi-Fi 5, uvnitř pak najdete čtyřjádrový 64bitový procesor ARM Cortex A53 (1,5 GHz), grafiku ARM G31, 2 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti.

Z rozhraní je vedle HDMI (umí i CEC) zabudováno USB 2.0, mechanika paměťové karty MicroSD (až 32 GB) a Bluetooth 4.2. Povolen je i přístup do knihovny aplikací Google Store a podle výrobce, „přehrávač podporuje streamovací služby jako například iVysilani, Netflix, Skylink, iPrima, Stream, Voyo, O2TV, HBO, Youtube, Spotify a mnoho dalších…“

Rozměry zařízení jsou 94 x 31 x 15 mm, balení obsahuje dálkový ovladač, včetně baterií, adaptér pro HDMI, externí napájecí zdroj, kabel MicroUSB (napájení) a kabel s externím infračerveným čidlem.

Číst 1321 krát Naposledy změněno pondělí, 18 leden 2021 11:38

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.