pátek 19 duben 2024
Text Size

Jeden z největších počinů „marvelovek“ skončil. Druhá řada prý ale bude

Seriál, spíše minisérie, Loki skončil. Inspirace Poulem Andersonem a jeho Strážci času je myslím zřejmá (poděkování jsem si nevšiml), provedení ale bylo vynikající a plně zapadalo do koncepce „marvelovek“. Ilustrace: archiv autora

Seriál Loki se nicméně opravdu povedl. Po podivnostech typu The Defenders a Spider-Man – Homecoming či mizerných Avengers Endgame je tu něco, co má logickou stavbu, výborný scénář a minimum klasických amerických chyb, kterých jsme svědky všude možně. A těšit se dokonce můžeme na druhou řadu seriálu (při pouhých šesti dílech tomu říkejme takto), která prý skutečně bude.

Nevyzpytatelný smíšek Loki nahodil laťku a směle se může zařadit po bok toho nejlepšího, co bylo natočeno. Podle mého jde například o Kapitán Amerika - První Avenger, Agent Carter či Inhumans, které ovšem většina nerozdýchala, takže seriál záhy skončil.

U Lokiho máme nakopnutu možná i třetí řadu, ale to uvidíme až v té druhé. Po první totiž skončila zásadní dějová linka a je otázkou, jak se tvůrci vypořádají s navázáním.

Nechme se tedy překvapit. Ostatně nic jiného drtivé většině z nás ani nezbývá…

Charakteristika: Loki, USA, 2021, 6 dílů, 1. řada

 

Číst 1190 krát Naposledy změněno úterý, 01 srpen 2023 11:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.