pátek 29 březen 2024
Text Size

Něco málo filmových dloubnutí: Vánoční hrad, Vikingové: Valhalla a nový Zaklínač

Mám tu pro vás se sebezapřením zhlédnuté „botoxové Vánoce s Netflixem“, ještě nevysílaný seriál „Vikingové: Valhala“ a konečně i nového Zaklínače, který nastupuje druhou řadou. Ilustrace: archiv autora

Vánoční hrad (A Castle for Christmas, 2021): kdysi neuvěřitelně svěží herečka studující na Princetonu tu září jako pěst na oko. Romantické Vánoce u mě vzali za své hned po prvním pohledu na její tvář a ještě, že jsem si film nenechal na svátky! Ať žijí botoxové Vánoce s Netflixem…

ČTĚTE TAKÉ: Něco málo filmových dloubnutí – Bridgertonovi, Krypton a Viktoriánky

Vikingové – Valhalla: „Vikingové jsou dál jeden lid.“ Seriál ještě ani nezačal, ale jen tímhle nesmyslem z ukázky se totálně zabil! Autorům poněkud uniklo, že národ Vikingů – v této realitě – nikdy neexistoval.

Zaklínač (2019): technicky dokonalé, citově vyprahlé. Nový filmový Zaklínač nedělá to, co ten knižní, na veledůležité maličkosti nedbá, takže šup s krvavou dýkou do pochvy, a kamera a střih jsou hodně podivné, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, zda ho ukázat v syrové podobě à la Hra o trůny, nebo jen jako polívčičku pro malé děti. A ta z něj bohužel často je!

A druhá řada?

Netflixu se povedlo skvělou ságu Andrzeje Sapkowskiho dokonale zazdít stejně, jako se Amazonu povedlo zničit Asimovovu Nadaci. Duch díla je pryč a snad za to alespoň autoři (samozřejmě knihy) dostali dobře zaplaceno!

P. S.: Neodolal jsem a stáhnul si „starého polského“ Zaklínače s výborným dabingem, který se ČT rozhodně povedl. I přes slabé až hodně slabé efekty je polské provedení stále o třídu lepší. Toho nového asi tedy měli svěřit Polákům a dát jim k tomu peníze na efekty i když v dnešní době… Kdo ví? Podle mě by byli schopni natočenou Seksmisji :) dát do trezoru a do klatby! Mimochodem víte, kdo je horší než katolík?

 

Číst 1147 krát Naposledy změněno čtvrtek, 23 prosinec 2021 02:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.