čtvrtek 26 září 2024
Text Size

Něco málo filmových dloubnutí: Dynastie, Halo, La Brea, Sierra Madre

Jak vidíte z titulku, bráno jest ze všech možných soudků, prostě klasický letní odpočinkový mix i když někdy… Ilustrace: archiv autora

Níže najdete pár slov o dabingu, který je – obecně vzato – čím dál horší, něco ze sci-fi a také něco z běžného života ne-celebrit a pseudo celebrit. A také pár slov k novým „Ztraceni,, které sice mají skvělou základní myšlenku, ale provedení je ryze současně americké, tedy .. jak se záhy ukáže – na dvě věci...

 

Pseudo dabing u Sierra Madre: Vstup zakázán

Mexický seriál (2024) představuje ukázku současného domácího trendu. HBO kdysi dbalo na překlad, věnovalo se mu a výsledky byly někdy dokonce lepší než u originálního znění.

Tady je to otřes!

Dámy a pánové – buď udělejte překlad do normální češtiny, nebo ho vůbec nedělejte. Tímhle lidi akorát naštvete. Tedy s výjimkou trotlů jimž slovo „čeština“ nic neříká, protože mluví česko anglickou hatmatilkou a rodný jazyk je jim pomalu přítěží.

Hodnocení (jako ve škole): nehodnoceno, dabing za 4-

 

La Brea? Takové nové „Ztraceni“ a stejně připitomnělé

Jasné nelogičnosti, jasné hlouposti a jasná klišé. To je tzv. úspěšný seriál z roku 2021 od kterého „jsou venku“ tři řady, byť pouze po pár dílech.

Více nemá cenu dodávat.

Hodnocení: 3-

 

Halo, 2. řada: záchrana až u konce

Zničeno, zničeno, zničeno. Chtělo by se říci po prvních dílech. Přepracovaná Cortana vypadá nedomrle a naprosto šíleně (no jo, Microsoft ji hloupě zahodil…), scénář je slabota sama a výsledkem je. Inu...

Jak někdo může takhle zničit skvělou věc s tahem na bránu, to prostě nepochopím. Je ale třeba – se zatnutím – vydržet! V závěru, tipnul bych tak na šestý díl, možná trochu pátého, se vše konečně znatelně vylepší a přiblíží skvělé jedničce.

Hodnocení: 2-

 

Dynastie (2017, foto v úvodu): někdy až kouzelné scény (šup do hrobu… : )

Původní Dynastie z roku 1981, označovaná někdy jako nevydařená kopie Dallasu, dosáhla na excelentních devět řad a byla to tzv. mýdlová opera, nebo jak já říkám, seriál k mytí nádobí (existuje i muzika…).

Nová Dynastie z roku 2017, skončila roku 2022 a dosáhla na pět řad, což je ovšem také velmi slušné. Tím nejzajímavějším je ale to, že je – obecně vzato – hodnocena nesrovnatelně lépe.

A ještě jedna věc je zajímavá: žádná z řad nové Dynastie nemá méně než 20 dílů, 4. a 5. pak 22, což je dnes hodně, ale hodně nezvyklé!

Výsledkem je tak, bráno očima současnosti, veleúspěšný seriál.

A co nám k němu říká oficiální popis od VoD?

„Carringtonovi a Colbyovi za pomoci svých potomků v současné předělávce klasické večerní telenovely opět soupeří o to, kdo získá moc nad rodinným bohatstvím.“

Hodnocení: 2-

P. S. Bohužel si po zhlédnutí části seriálu připadám jako tří procentní menšina… Jinak řečeno: prostě trapnej heterák!

 

Číst 208 krát Naposledy změněno neděle, 11 srpen 2024 13:58

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.