pátek 19 duben 2024
Text Size

Příští rok: House of the Dragon (Dům draka) na motivy knihy George R. R. Martina, Oheň a krev

HBO zveřejnilo první oficiální informace a fotografie k nově připravovanému seriálu, který se odehrává 300 let před událostmi Hry o trůny. Foto: HBO

O tři staletí dříve se rod Targaryenů, jako jediný z dračích pánů uniknuvších zkáze Valyrie, usídlil na Dračím kameni. Příběh začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes další generace až po občanskou válku, která dynastii téměř zničila.

Máme tu dějiny rodu Targaryenů ve filmové podobě…

Seriál House of the Dragon (neoficiálně Dům draků), který se začal nedávno natáčet, bude mít na HBO premiéru v roce 2022 a bude k dispozici i prostřednictvím streamovací služby HBO Max. Na seriálu se jako spoluautor/producent podílel i George R. R. Martin. Ostatně první ze dvou dílů, Oheň a krev, vyšel v roce 2019 i v češtině.

Číst 1532 krát Naposledy změněno úterý, 05 říjen 2021 14:35

2 komentáře

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.