Vytisknout tuto stránku

LG začalo hromadně uvádět televizory pro sezónu 2021/2022

Společnost se za svým největším konkurentem, což je taktéž korejský Samsung, opozdila o několik měsíců a nejinak tomu bylo i loni. Foto: LG Electronics

Prodejní výsledky jsou jednoznačné. Samsung je v televizorech dlouholetou jedničkou, LG z kdysi druhého, třetího místa padá níže. Zda to souvisí s uváděním novinek na trh můžeme jen spekulovat, ale podle mého na tom něco bude. V době kovidové je to rozhodně o to důležitější, protože jsme svědky radikálního nárůstu průměrné velikosti úhlopříček a při potížích s kiny není divu. Roste také natěšenost na nové modely a nejspíše si zákazníci také všimli přínosu nového druhu podsvícení zvaného Mini LED (co je to).

ČTĚTE TAKÉ: LG nabídne svůj operační systém WebOS dalším výrobcům televizorů

A co že to společnost vlastně uvedla?

Jde o LCD televizory s obrazovkami NanoCell a někdy i s novým podsvícením Mini LED (MiniLED), tedy miniaturními LED diodami, které dávají naději na lepší černou a akurátnější barevné podání.

Nové televizory LG QNED pro rok 2021 s podsvícením Mini LED a rozlišením Ultra HD (8K).

 

Konkrétně jde o modely řad QNED91(4K), dále o QNED96 a QNED99 s rozlišením Ultra HD (8K). Co se týče úhlopříček, má jít o velikosti od 165 cm (65") do 218 cm (86"). V tiskové zprávě se uvádí, cituji, že „Například 86palcový televizor LG s rozlišením 8K (model 86QNED99) je podsvícen přibližně 30 000 LED diodami uspořádanými tak, aby vytvořily přibližně 2 500 stmívatelných zón a zajistily 10krát lepší kontrastní poměr než běžné LCD televizory.“

Televizory LG QNED mají být zpočátku dostupné v Severní Americe, v následujících týdnech pak i v dalších regionech po celém světě. Bližší termíny ani ceny oznámeny nebyly.

 

Číst 1763 krát Naposledy změněno čtvrtek, 15 červenec 2021 15:33