úterý 16 duben 2024
Text Size

Bowers & Wilkins 800 Diamond – další generace legendární řady

První generace těchto reprosystémů byla uvedena v roce 1979. Ta nová, na rozdíl od ní, využívá dvojnásobku reproduktorů, což ostatně také dělaly už ty poslední. Foto: B&W

Na úvodním snímku vidíte postupný vývoj reprosystémů Bowers & Wilkins série 800, níže jsou pak detaily a také odkaz na přehledné video s historií. Jde o tzv. podlahové repro, které jsou ke koupi v řadě provedení a pro doplnění je můžete obohatit o centrální reprosoustavu i speciální subwoofer. Jde ovšem už o třípásmový reprosystém jako takový.

Podívejte se na video s historií B&W série 800… (externí odkaz, nové okno)

Bowers & Wilkins na svém blogu oznámila, že u nové generace byl například přepracován výškový reproduktor (a jeho hliníková „kupole“), umístěný zcela nahoře, tzv. Tweeter-on-Top. Jeho trubice je nyní delší (blíží se 30 cm), což má být výhodou pro rezonanční frekvenci. Vrchní část reprosystému tak nyní může, cituji, „…dýchat snadněji než dříve“.

Úpravy byly provedeny i na skříni, jako takové, části se středovým reproduktorem a rovněž byl přidán materiál tlumící nežádoucí rezonanci. Přepracován byl i základ spočívající na podlaze kam byly přidány další ocelové vložky a hroty jsou nyní masivnější.

U konkrétního modelu B&W 803 D4, který vidíte na snímku níže, je udáván frekvenční rozsah 16 Hz až 35 kHz a citlivost 90 dB s tím, že doporučený zesilovač by měl mít 50 až 500 W, 8Ω. Rozměry těchto reprosoustav jsou 357 x 1.165 x 511 mm (švh), hmotnost 62,2 kg

Model B&W 803 D4 představuje třícestnou reprosoustavu osazenou výškovým reproduktorem o průměru 25 mm, středovým o průměru 130 mm a dvěma basovými reproduktory o průměru 180 mm.

 

Jak vidíte, existuje i verze se středovým reproduktorem v těle reprosystému (B&W 804 DD4).

 

Číst 1411 krát Naposledy změněno čtvrtek, 02 září 2021 11:05

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.