čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Obří displeje Samsung The Wall v televizi Nova

Největší displejové stěny ve střední Evropě najdete v novém zpravodajském studiu televize Nova. Nechybí mezi nimi ani největší zakřivená obrazovka z miniaturních diod LED v Česku. Foto: Zdroj Taktiq Communicaions

Nejdelší stěna složená z modulů Samsung IF015H-E je umístěna za hlavním moderátorským stolem, je instalována do oblouku (viz foto) a je dlouhá 9,1 m, vysoká 1,6 m, váží 330 kg a má příkon 3,8 kW. Nova ji užívá šestým měsícem, nové studio plánovala k podzimním volbám.

ČTĚTE TAKÉ:

Celkově vzato má studio tři sady panelů složených ze skutečných obrazovek LED (poznámka autora: zapomeňte na tzv. „LED televize“): hlavní představuje již zmíněná zaoblená stěna za hlavním moderátorským stolem Televizních novin, která je, stejně jako ostatní, složena z jednotlivých modulů LED z nichž se dají konfigurovat stěny různých velikostí a tvarů. Moduly jsou bezrámečkové a navazují na sebe tak těsně, že není poznat, kde jeden končí a druhý začíná. Hlavní stěnu tvoří celkem 57 modulů, každý s obrazovými body, pixely, vzdálenými od sebe 1,5 mm, což je pro daný účel dostačující.

Postranní dotyková stěna je složena z devíti modulů Samsung The Wall IW012A s roztečí pixelů opět 1,2 mm a s celkovou velikostí 2,3 x 1,2 metru. Její hmotnost je 100 kg a pracuje se standardním příkonem 800 W.

Třetí stěna z modulů LED je využita pro druhou scénu studia a je určena pro Sportovní noviny a další pořady. Jde opět o obloukovou stěnu tvořenou ze 72 modulů Samsung IF015H-E s roztečí pixelů 1,5 mm. Její délka je 8,6 m, výška 2,1 m. Hmotnost je plných 417 kg a pracuje se standardním příkonem 4,8 kW. Stěnu doplňují dva sloupy ze stejných modulů o celkové výšce 2,1 metru a šířce půl metru, které jsou samostatně otočné a každý má hmotnost 23 kg.

Vedle Novy Samsung už před časem obdobně vybavil i studio CNN Prima News (přečtěte si článek na Televizním webu).

Instalaci a kalibraci nových zobrazovacích panelů zajišťovala společnost AVTG.

 

Číst 1441 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.