Vytisknout tuto stránku

Obří displeje Samsung The Wall v televizi Nova

Největší displejové stěny ve střední Evropě najdete v novém zpravodajském studiu televize Nova. Nechybí mezi nimi ani největší zakřivená obrazovka z miniaturních diod LED v Česku. Foto: Zdroj Taktiq Communicaions

Nejdelší stěna složená z modulů Samsung IF015H-E je umístěna za hlavním moderátorským stolem, je instalována do oblouku (viz foto) a je dlouhá 9,1 m, vysoká 1,6 m, váží 330 kg a má příkon 3,8 kW. Nova ji užívá šestým měsícem, nové studio plánovala k podzimním volbám.

ČTĚTE TAKÉ:

Celkově vzato má studio tři sady panelů složených ze skutečných obrazovek LED (poznámka autora: zapomeňte na tzv. „LED televize“): hlavní představuje již zmíněná zaoblená stěna za hlavním moderátorským stolem Televizních novin, která je, stejně jako ostatní, složena z jednotlivých modulů LED z nichž se dají konfigurovat stěny různých velikostí a tvarů. Moduly jsou bezrámečkové a navazují na sebe tak těsně, že není poznat, kde jeden končí a druhý začíná. Hlavní stěnu tvoří celkem 57 modulů, každý s obrazovými body, pixely, vzdálenými od sebe 1,5 mm, což je pro daný účel dostačující.

Postranní dotyková stěna je složena z devíti modulů Samsung The Wall IW012A s roztečí pixelů opět 1,2 mm a s celkovou velikostí 2,3 x 1,2 metru. Její hmotnost je 100 kg a pracuje se standardním příkonem 800 W.

Třetí stěna z modulů LED je využita pro druhou scénu studia a je určena pro Sportovní noviny a další pořady. Jde opět o obloukovou stěnu tvořenou ze 72 modulů Samsung IF015H-E s roztečí pixelů 1,5 mm. Její délka je 8,6 m, výška 2,1 m. Hmotnost je plných 417 kg a pracuje se standardním příkonem 4,8 kW. Stěnu doplňují dva sloupy ze stejných modulů o celkové výšce 2,1 metru a šířce půl metru, které jsou samostatně otočné a každý má hmotnost 23 kg.

Vedle Novy Samsung už před časem obdobně vybavil i studio CNN Prima News (přečtěte si článek na Televizním webu).

Instalaci a kalibraci nových zobrazovacích panelů zajišťovala společnost AVTG.

 

Číst 1460 krát