čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

TCL 2022, novinky z bílé techniky: FreshIN, Breeva Pro, P2 a Sweeva

Včera společnost na celoevropském představení ukázala produkci za tzv. velkou bílou (zejména) a shrnula kolekci svých televizorů pro letošní rok. Ty najdete v samostatném článku na Televizním webu zde... Tady se podívejme zejména na domácí spotřebiče. Foto: autor a TCL

Šlo především o klimatizace FreshIN, řadu automatických praček a sušiček P2 s parním programem a automatickým dávkováním, dále robotické vysavače Sweeva a čističky vzduchu Breeva Pro.

ČTĚTE TAKÉ: Nové televizory TCL pro rok 2022

Nové čističky vzduchu Breeva Pro 400 a 700 (foto v úvodu) mají, díky zabudovanému filtračnímu systému, ničit DNA a RNA bakterií a spolupracují s aplikací TCL Home, která umožňuje čističku vzduchu vzdáleně ovládat, programovat, kontrolovat záznamy o kvalitě ovzduší a také stavu a využití filtru.

Novinky můžete využít pro podlahové plochy o velikosti až 42, resp. 84 čtverečních metrů. Pracují s pětistupňovým filtračním systémem (včetně filtrů HEPA H13) a podle výrobce by měly mít účinnost vyšší než 99,97% u částic 0,3 μm (prach, pyl, roztoči, bakterie). Vzduch ošetřují i ionizací a UV paprsky. Breeva Pro si sama monitoruje jeho kvalitu a podle ní automaticky nastavuje úroveň filtrace.

 

Klimatizace FreshIN je k dispozici s výkonem 9K a 12K BTU a podle výrobce má mj. zabraňovat nepříjemným výkyvům pokojové teploty v době, kdy je čerstvý vzduch buď chlazen, nebo ohříván. Výsledná teplota se má od té nastavené lišit maximálně o 0,5 °C.

FreshIN má zpracovat až 60 kubických metrů vzduchu za hodinu a disponuje celou řadou filtrů. Vzduch tak prochází jednak základním filtrem, jednak antibakteriální vrstvou se stříbrem a dále klasickým filtrem HEPA a filtrem o vysoké hustotě.

 

Automatické pračky (a také sušičky) P2 pracují s parním programem pro eliminaci nejběžnějších bakterií a pro daný objem prádla, který si pračka dokáže zvážit, si sami nastaví nutné množství pracího prostředku, aviváže a vody.

Velmi krátký program pracuje s cyklem 15 minut, potěší funkce automaticky aktivující, na konci každého cyklu, čisticí program pro těsnění dveří. Zajímavý je program Air Refresh, který má během 25 minut odstranit zápach bez nutnosti použít prací prášek.

 

Sweeva 3000M, 3500M a 6500M – nové robotické vysavače disponují 4 litrovou nádobou na odpad a pracují i s UVC-C. Dokáží vysávat běžně i na mokro, boční kartáče se starají o těsný kontakt se stěnou. Dokáží si ale prý také změnit nastavení při přejetí z pevné podlahy na koberec a zabudovaný mop využívá nádržky o objemu 300 ml. Výrobce také udává, že automatický vysavač zvládne překonat stupínek o výše 20 mm, samozřejmostí je ochrana například před schody.

Vysavače jsou rovněž vybaveny omyvatelným filtrem HEPA, který dokáže odfiltrovat jak zbytky kůže a srsti, tak prachové částice a bakterie do velikosti 0,3 mikronu. Nádrž na odpad pojme nečistoty až ze čtyř kompletních vysávacích cyklů. Na jedno nabití vydrží Sweeva až 180 minut.

 

Číst 2002 krát Naposledy změněno středa, 13 duben 2022 08:37

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.