pátek 29 březen 2024
Text Size

Strong na český trh uvedl řadu výrobků. Včetně Google TV a Mesh 2100

Tyčinka s Google TV se jmenuje Strong SRT 41 a dává se rovnou do rozhraní HDMI (více na odkazu). Je tu ale také nový meshový Wi-Fi systém v řadě Atria a monitor a síťové prvky pod sesterskou značkou Thomson. Foto: Strong

Všem novinkám se budu postupně věnovat, více o Strong SRT 41 Google TV (má stát 1.599 Kč) najdete na Televizním webu (externí odkaz, nové okno).

ČTĚTE TAKÉ:  Co je to Wi-Fi…, Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E a Wi-Fi mesh

Strong Mesh Home Kit 2100 nabízí souhrnnou rychlost až 2.100 Mb/s a nějakou dobu se už prodává za asi 2.400 Kč, přičemž v balení jsou dvě jednotky. Z jedné uděláte Wi-Fi směrovač, router, druhou použijete k vykrytí prostoru kdekoli v dosahu.

Pracuje se s Wi-Fi 5 (co je to) a v této podobě dokážete, podle výrobce, pokrýt až 200 metrů čtverečních, což jde nákupem dalších jednotek zvýšit na až 600 metrů. Vše při zachování základních vlastností sítí mesh, tj. snadné rozšiřitelnosti, ovladatelnosti a hlavně bez neustálého manuálního přepojování zařízení mezi sítěmi pracujícími na 2,4 a 5 GHz. Jednotlivé uzly můžete rovněž propojit ethernetovým kabelem, ovládání obstará aplikace Atria Mesh v češtině.

Jednotky mají dva konektory RJ-45, tlačítko WPS pro snadné napojení a reset. Jak vidíte ze snímku, jsou podstaveny na výšku, čímž se liší od výborného Strong Atria Wi-Fi Mesh Home Kit 1200 (test je zde), který používám pro testování (doporučuji).

Číst 733 krát Naposledy změněno pátek, 19 srpen 2022 07:19

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.