pátek 29 březen 2024
Text Size

CES 2023: Acer uvedl notebook s mazivem z tekutého kovu a „kolo-stůl“ k počítači s vlastní energií

Veletrh sice začíná až ve čtvrtek (5. 1.-8. 1. 2023), ale prezentace a tiskové konference se už rozjely. Tady je první od nejznámějšího tchajwanského počítačového výrobce. Foto: Acer

Acer bohužel vše pojal přes jakýsi podivný facebookový přenos (tam jsem alespoň byl odkázán), takže žádná sláva i zvláštní prostředí. Situaci proto nebudu nijak komentovat, článek je založen především na tiskových zprávách a proto psán neutrálně.

Takže co nám Acer oznámil?

K TÉMATU:

 

Vícepolohový stůl Acer eKinect Bike Desk 3 přeměňuje šlapání na zdroj energii pro dobíjení notebooků a jiných zařízení. Je vyroben z recyklovaného plastu a vybaven dvěma rozhraními USB a USB-C, dále háčkem na tašku a držákem na nápoje. Doplňující aplikace sbírá informace, jako jsou doba práce/šlapání, spálené kalorie a vygenerované watty.

 

Notebooky: tenký a lehký s velmi úzkými rámečky je Acer Swift Go (na snímku) vybavený displejem typu OLED, procesory Intel Core 13 a Windows 11. Acer Swift 14 pak má využívat hliník letecké kvality s broušenými hranami a obrazovku krytou antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass. Acer Swift X 14 zase používá grafiku Nvidia GeForce RTX 4050.

 

Unikátní notebooky Acer Nitro s procesory Intel Core 13. generace a grafickými kartami Nvidia GeForce RTX 40 jsou určeny nejen pro hry. Mají existovat dvě verze buď s úhlopříčkou 16" (41 cm) nebo 17,3" (44 cm). Mají mít dva ventilátory a výdechy umístěné po stranách a vzadu. K vybavení patří i horní přívod vzduchu a tzv., cituji, „teplovodivé mazivo z tekutého kovu napomáhající chlazení“.

 

Stolní počítače typu „vše v jednom“ Acer Aspire S (all-in-one, na snímku) a notebooky Acer Aspire 5 opět vybavené operačním systémem Windows 11 jsou k dispozici v úhlopříčkách 27 (69 cm) a 32 palců (81 cm) a  poháněny procesory až do verzí Intel Core 13. generace a grafikou Intel Iris Xe nebo Intel Arc. Aspire 5 využívá podobné procesory a grafiku Nvidia GeForce RTX, základní Acer Aspire 3 je pak určen pro běžné činnosti (Intel Core i3-N).

 

Zařízení s ChromeOS – Acer Chromebox CXI5 (foto) a Acer Add-In-One 24. Jak vidíte ze snímku, první model je kompaktní, osazen procesory až Intel Core i7 a technologii Intel vPro. Acer Add-In-One 24 je pak stolním počítačem typu „vše v jednom“, který se skládá z Chromeboxu CXI5 (nebo Chromeboxu Enterprise CXI5) a monitoru s rozlišením Full HD s úhlopříčkou 24" (61 cm).

 

Číst 740 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.