pátek 19 duben 2024
Text Size

Dnes začíná veletrh CES 2023. Uvidíte třeba „magickou tužku“ na obočí s virtuální realitou

Tradiční setkání „Consumer Electronics Show“ se pravidelně koná uprostřed ničeho, nedaleko hodně zajímavé přehrady, která Las Vegas zásobuje vodou. Začíná dnes, tedy 5. ledna, a končí v neděli 8. ledna. Veletrh má sice dobu své největší slávy za sebou, jako ostatně skoro každý (už to nejsou ani devadesátá ani třeba nultá léta), ale stále je na co se dívat. A účast má být impozantní! Foto: CTA, L'Oréal, Panasonic

Společnost CTA (Consumer Technology Association), která CES pořádá, očekává více než 3.200 vystavujících ze 173 zemí, teritorií a regionů, registrováno je také přes 4.700 nejrůznějších médií. A – jak CTA hodně zdůrazňuje – přítomno má být plných 323 společností z žebříčku Fortune Global 500.

K TÉMATU:

CES 2023 sice začíná až dnes, ale jak je zvykem, už několik dnů probíhají v Las Vegas nejrůznější prezentace pro pozvané a novináře. Společnost Acer ji měla v úterý a zprávu najdete na odkazu výše.

 

Nový vrchol – Panasonic MZ2000 s obrazovkou OLED a patentovaným zvukem.

Včera proběhl Panasonic, který uvedl svou špičku v televizorech OLED, Panasonic MZ2000. Ke koupi má být v úhlopříčkách 140 cm (55"), 165 cm (65") a 196 cm (77") a chlubí se například novou obrazovkou, vylepšeným obrazovým procesorem a režimem Filmmaker Mode a také patentovaným 360° zvukem Soundscape poskytujícím prý i „hlubší nízké frekvence“. Televizor opět obsluhuje firemní linuxový operační systém My Home Screen ve verzi 8.0.

Své řekla i společnost Lenovo, která představila nejnovější notebooky, jako ThinkPad X1 s recyklovaným materiálem, už před veletrhem. Oznámila mj. také novou aplikaci Lenovo View (tzv. počítačové vidění) a monitory ThinkVision, některé s podsvícením Mini LED, kamerou s rozlišením 5 Mpix a dvěma mikrofony. Zajímavě vypadá i kombinovaná bezdrátová klávesnice a myš určená pro profesionály.

 

L'Oréal Brow Magic pro „vytvoření“ obočí.

Kuriozitou je pak včerejší oznámení společnosti L'Oréal o uvedení ručního počítačového aplikátoru make-upu Hapta (foto v úvodu), který je určen pro osoby s omezenou jemnou motorikou. Jim nabídne tzv. inteligentní ovládání pohybu a přizpůsobitelné nástavce, včetně rotačního. Poprvé má být nasazen letos v praxi společností Lancôme.

Druhou novinkou je L'Oréal Brow Magic, což je aplikátor make-upu obočí vyvinutý ve spolupráci s technologickou společností Prinker. Má prý během několika sekund vytvořit obočí na míru odpovídající tvaru obličeje, a to za pomoci 2.400 drobných trysek a také tisku s rozlišením až 1.200 dpi. Obličej snímá díky technologii Modiface AR (rozšířená virtuální realita) a postup je prý následující…

  • Otevřete aplikaci L’Oréal Brow Magic a sejměte svůj obličej pomocí Modiface Brow Reader.
  • Zvolte požadovaný tvar, tloušťku a vzhled obočí.
  • Na obočí aplikujte podkladový krém L’Oréal Brow Magic.
  • Jedním táhlým pohybem přejeďte aplikátorem přes obočí.
  • Naneste produkt pro fixaci obočí.

Jak jsem koupil, tak prodávám…

A ještě doplněk: líčení lze prý, cituji, „…snadno odstranit běžným odličovačem“.

Aplikátor L’Oréal Brow Magic bude s největší pravděpodobností uveden na trh ještě letos a jak vidno, počítačové technologie se nám dostávají tam, kde by je naprostá většina z nás nečekala.

 

Číst 812 krát Naposledy změněno čtvrtek, 05 leden 2023 06:02

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.