pátek 29 březen 2024
Text Size

CES 2023: Sony vyrobilo stánek z papírového kompozitu a předvedlo auto s Hondou

Firma to pojala hodně svébytně, tleskám a lituji, že tam letos nejsem. Společnost totiž oznámila, že, cituji, „…některé panely stánku vyrobeny z materiálu ´Original Blended Material´, vlastního papírového kompozitu“. Foto: Sony

„Original Blended Material“ má být ekologický papírový materiál vyrobený z bambusu, cukrové třtiny a recyklovaného papíru, jehož původ je prý přesně dán. Sony hodlá také, ke stavbě stánků, snížit množství odpadních materiálů například opětovným používáním některých jeho částí a využíváním materiálů z půjčoven.

Rozhodně tleskám, pochopitelně všeho s mírou, protože třeba převážet stánek z jednoho konce světa na druhý smysl zcela postrádá.

K TÉMATU: Začal veletrh CES 2023. Uvidíte třeba „magickou tužku“ na obočí s virtuální realitou

A co zajímavého má být u Sony v Las Vegas k vidění?

 

  • Sony Honda Mobility (SHM): nové prototypy vozidel této nové společnosti a také nové jméno vozidel – „Afeela“ odvozené od slov „cítit“, „pociťovat“, apod.
  • PlayStation 5: představena byla náhlavní souprava PS VR2 pro virtuální realitu. Nové funkce byly realizovány prostřednictvím technologie PS VR2 Sense a má jít o zpětnou vazbu soupravy, sledování očí, zvuk ve 3D, tzv. adaptivní spouště a hmatovou zpětnou vazbu ovladače. Na vyzkoušení mají být připraveny některé hry, stejně jako příslušenství.

 

  • Sony Spatial Reality Display: nový prototyp displeje s obrazovkou o úhlopříčce 69 cm (27") reprodukující reálný svět pomocí prostorových obrazů, tedy „3D“, ve virtuální (VR) a rozšířené realitě (AR). Jít může o lékařské snímky, návrhy výrobků, budovy, atd., atd.

 

  • Řešení pro produkci obrazu, včetně digitálních filmových kamer, jako jsou Venice 2 a „bez-zrcadlovky“ řady Alpha. Dále tu má být k vidění profesionální dron Airpeak, mobily Xperia a výrobky pro produkci zvukového obsahu – mikrofony a sluchátka určené jak pro individuální tvůrce, tak pro profesionály.
  • Rozšiřování virtuálního a fyzického potenciálu (foto níže): ve spolupráci s fotbalovým klubem Manchester City probíhá testování konceptu, jehož cílem je vytvoření nové generace on-line fanoušků a jejich zapojení v rámci zmiňované kombinace prostředí. Ze stánku v Las Vegas se tak virtuálně ocitnete na domovském stadionu Manchesteru City.

  • Exponát „Portable Volumetric Capture“ představuje prototyp systému, který dokáže zachytit a distribuovat animované 3D rekonstrukce osob, objektů a prostor. Systém prý vyžaduje pouze sedm snímacích senzorů a na stánku je, prostřednictvím tabletů a displejů Sony Spatial Reality, k vidění 360stupňový pohled na hráče Manchester City a diváky na stadionu.

 

Číst 702 krát Naposledy změněno pátek, 06 leden 2023 15:33

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.